2020-12-03
餐廳主打串燒及小食,位於銅鑼灣渣甸街66號亨環22樓,大廈頂層,更設露台座位,可俯瞰銅鑼灣美景。一入到餐廳,就有surprise,餐廳將我訂枱時留的名寫在welcome 卡上迎接我地,依個小舉動我覺得好窩心,亦好少餐廳會甘做。Menu 做得非常精緻用心,職員非常有禮貌。細心為我們介紹每道菜。牛油果沙律拌餅乾$88切粒香滑的牛油果,再加上三文魚籽和沙律醬,真係好好味,連埋餅乾一齊食炸池魚仔$78外表炸得金黃,口感香、酥、脆,絕無魚腥味,真係令人食唔停口,送酒簡直一流。雞先定蛋先$58名字非常有趣,其實即係免治雞肉棒,將蛋黃與醬油伴勻,與雞肉棒一齊食,更滑順香濃,鬆軟中帶爽脆。豚肉蕃茄仔卷$38鮮甜茄汁爆出來的美味,減卻了豚肉一點油膩,口味既清新又健康。和牛蛋卷$88將燒到香噴噴嘅曰本A4和牛薄切包住半熟流心蛋,一啖食落口,正😋今翅大獲烏$38烤過後雞翅香脆又帶有韌性的口感。關東煮$88最近凍咗好多,就最啱食關東煮~燒香魚 $88魚身撒少許鹽,再燒至表皮稍微有點硬且金黃,但內裏嘅魚肉卻保留非常嫩滑。飲品點了Lemon Yakult Soda$42Ice Minty Apple $55
牛油果沙律拌餅乾$88
炸池魚仔$78
雞先定蛋先$58
豚肉蕃茄仔卷$38
和牛蛋卷$88
今翅大獲烏$38
烤過後雞翅香脆又帶有韌性的口感。
關東煮$88
最近凍咗好多,就最啱食關東煮~
燒香魚 $88
飲品點了Lemon Yakult Soda$42