2010-07-29 19 views
第一次嚟小男孩, 成個餐廳俾人既感覺好有情調. 可能係平日或者地理位置既關係, 人客唔算多, 加上環境寧靜, 最適合傾密計.先講講餐牌, 果晚既promote, 係oyster platter, 當中包括大概十數隻唔同類型既生蠔, 經朋友商討一輪之後, 最後我哋決定order兩個set dinner. 湯有三款, 其中一款個名叫"日日有湯飲", 即係soup of the day. 而主菜就要咗六成熟既西冷牛扒同埋橙汁魚柳. 以我食牛扒既經驗, 佢既味道同埋質感都屬於上乘. 配菜係薯條, 好味! (因為本身鐘意食薯條). 而魚柳都唔錯, 唯獨係覺得個sauce味道偏少. 佢既配菜同呢個icon好似-> 我估計應該係露筍, 好爽口! 最後就係甜品, 我哋叫咗心太軟同埋奶凍. 我個人比較喜歡心太軟.最後一定要提既係果度既侍應, 每個人既服務態度達到酒店級水準, 笑容滿面亦好有禮貌~ 因為之前去過另一間比較貴既酒樓, 果度既侍應有個金色既服務牌仔, 但係就差到不能接受.我同朋友邊傾邊食邊飲, 可能大家太投入既關係, 忽然發現四周圍既客人都走曬, 再睇睇錶, 原來

我同朋友邊傾邊食邊飲, 可能大家太投入既關係, 忽然發現四周圍既客人都走曬, 再睇睇錶, 原來已經係23:45, 真係快樂不知時日過, 雖然係咁夜, 但係d侍應無因為咁而催我哋走或者喺我哋面前熠熠樣樣~ 值得俾十個"讚"!

因為環境太黑既問題, 所以影得兩張甜品相~
正正心太軟
奶凍
2010-07-28
$150 (Dinner)
正正心太軟
奶凍