第一次黎yamm食自助餐,今次主題係龍蝦,本人很喜歡海鮮,好期待。環境舒服,坐得闊落。可能唔係假期又唔係週末,加上價錢都貴,是日唔多人,大概一半滿,因此絕對無唔夠食/排長龍既場面。讓人好安心慢慢享受氣氛同食物。---海鮮---海鮮有開邊波士頓龍蝦、青口、螺、普通蝦、長腳蟹腳和蟹鉗等,滿滿的,龍蝦排得有氣勢,成座山咁!我食左2次波士頓龍蝦,龍蝦肉好爽口,d肉一d都唔梅,用叉一拉起身,就好輕易食到成排肉。好正呀!長腳蟹稍微未解得切凍,有一兩隻食到有雪。翡翠螺就不過不失,點上辣椒仔,幾爽口彈牙。---生蠔---最愛食生蠔,呢度既生蠔係即叫即開,有2位師傅一齊開,好快排到。是日有2款,分別係美國同法國。每次會比3隻,無限refill。生蠔size唔係好大,但係好鮮味。個人比較喜歡法國生蠔,因為蠔味道強烈d,海水味勁d。雖然主題係龍蝦,但生蠔毫不遜色!---刺身---有三文魚、吞拿魚和劍魚等刺身,唔會一大塊厚切,反而令食客可多食其他刺身或食物。三文魚肥美,唔會無味。---甜品---除左海鮮外,我最期待係甜品!!呢度既甜品好多,最surprise既係有馬卡龍架!!有好多款口味同埋不同顏色既馬卡龍可
第一次黎yamm食自助餐
今次主題係龍蝦,
本人很喜歡海鮮,好期待。

環境舒服,坐得闊落。
可能唔係假期又唔係週末,
加上價錢都貴,
是日唔多人,
大概一半滿,
因此絕對無唔夠食/排長龍既場面。
讓人好安心慢慢享受氣氛同食物。

---海鮮---
海鮮有開邊波士頓龍蝦、青口、螺、普通蝦、長腳蟹腳和蟹鉗等,
滿滿的,
龍蝦排得有氣勢,成座山咁!

長腳蟹稍微未解得切凍,有一兩隻食到有雪。

翡翠螺就不過不失,點上辣椒仔,幾爽口彈牙。

---生蠔---
最愛食生蠔,
呢度既生蠔係即叫即開,有2位師傅一齊開,
好快排到。

是日有2款,分別係美國同法國。
每次會比3隻,無限refill。
生蠔size唔係好大,但係好鮮味。
個人比較喜歡法國生蠔,
因為蠔味道強烈d,海水味勁d。
雖然主題係龍蝦,但生蠔毫不遜色!

---刺身---
有三文魚、吞拿魚和劍魚等刺身
唔會一大塊厚切,反而令食客可多食其他刺身或食物。
三文魚肥美,唔會無味。

---甜品---
除左海鮮外,我最期待係甜品!!
呢度既甜品好多,
最surprise既係有馬卡龍架!!
有好多款口味同埋不同顏色既馬卡龍可以選擇,
簡直心心眼呀!

馬卡龍細細一件,又不會太甜,
勁有衝動試晒全部口味,不過我要留肚食雪糕。

我覺得焦糖味好正,有甜度但係唔會超級甜,外層脆脆的,內部有濕潤焦糖醬,任唔住食左3件。

Haagen daz雪糕,
紅桑子味夠果味夠酸,
雲呢啦味夠自然。
其實haagen daz雪糕就係質素保證,
可以任加toppings例如朱古力醬、花生粒等,唔夠飽仲可以既整窩夫!

其他甜品推薦葡撻,
細細個唔會濟,用射燈照著,
keep到熱度同脆度,
同澳門食既差唔多!
驚喜之一!

---湯---
有中式湯和龍蝦湯2款,
我飲左幾啖龍蝦湯,發覺太鹹,飲唔落口。
唔推薦!
個人推薦中式湯多d。

yamm自助餐價錢稍貴,
不過食物質素係一定要保證,
而且環境清靜舒服,
偶然豪一次而又得到相對應既服務質素,
我覺得係值得!

**用hsbc白金卡有折