2015-11-24 659 views
上週三早上與家人乘搭早機往台北,六人見過關後仍有一個鐘頭左右先到登機時間,所以就行咗去快餐店區域度食個簡單o既早餐。由於「正斗粥麵專家」門外o既人龍係咁多間食店中最短o既一條,而且又係大家平時食開o既舖頭,所以諗都唔洗諗,我地就喺「正斗」買咗三碗粥同一碗麵黎分。小肥叫咗碗「豬潤肉丸粥」,單售$68睇落好似同市區同價,不過食落就知粥底好稀,味道偏淡,肉丸又細粒,豬潤又嚡又實,同中環及跑馬地分店o既粥品相比,簡直係驚嚇得令人顫抖!食完仲要超口渴,似乎味精含量唔低,個人下次要喺機場覓食絕對會另作他選囉!
豬潤肉丸粥
2015-11-18
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$42 (Breakfast)