2015-07-12 2366 views
前排去食隔離間越棧時行過見到,睇過個menu對d野食都幾有興趣,決定愠日黎試下,終於今日有時間啦!去到個陣見門口都好多人等位,等左20min左右就入得~其實黎之前都上openrice睇過食評,見都幾多人試個刺身,於是今日都叫過黎試!賣相巳經好似,應該係用d蒟蒻粉整,所以都有刺身既口感,但最估到係竟然有三文魚味!!有賣相有口感有味道,3様野加埋簡直同真既一様,就係呢個刺身令我覺得素食好神奇順帶一提,個wasabi好辣,仲辣過出面d日本餐廳雖然外面塊肉無牛肉既味道同口感,但個汁煮得好味味,索哂d汁,所以味道都好好,而且大大件炒得夠乾身,但箥籮同牛肉都幾細粒下,所以唔點食到d料魚做得唔係好似,個白汁都還可以但味道爭少少,不過整體都唔錯臨尾仲有糖水送,紅棗龍眼,清清地甜甜地,送黎講算唔錯,起碼唔係送最行既紅豆沙荼錢毎人$10,四樣野食埋單$303,因為係酒樓環境,所以都幾嘈下,隔離兩枱講野好似鬧交咁,同埋都幾迫下,成日同隔離枱手爭撞手爭,侍應收野都幾快手,野食都好食食,會再幫襯!
三文魚刺身
順帶一提,個wasabi好辣,仲辣過出面d日本餐廳
露筍金菇牛肉巻
箥籮牛肉炒飯
炒得夠乾身,但箥籮同牛肉都幾細粒下,所以唔點食到d料
白汁芝士魚塊
魚做得唔係好似,個白汁都還可以但味道爭少少,不過整體都唔錯
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)