2021-08-24
💙圍威喂 Wai Wai Wai💙總有一班friend每次聚都會食泰國嘢,唔知你哋有冇😂😂😂圍威喂拼盤正常。不過我欣賞佢係即叫即整,樣樣嘢食嘅時候都係脆同‘辣’口,咁先正。而且份量都幾多,小編最愛春卷,係中式春卷,有芋泥架🤤沙嗲雞肉串雞都幾嫩滑,唔會柴,又唔會‘鞋’口,同埋佢唔會每串得細細舊雞肉,食完好似唔多覺咁,而係每串勁大舊雞,好厚肉,食完會滿足。沙嗲醬係另外上,可以自己選擇點幾多。沙嗲醬幾夠味,但唔會辣,所以唔食辣嘅人都可以叫。經典檳城炒粿條呢個炒得幾好食,好有穫氣,味道好足,而且重點係真係炒得乾身。配料都係正常,蝦都有好多隻。完全冇令我哋後悔冇叫金邊粉。秋葵豆腐生菜包呢個大推,絕對要試,全枱人都覺得呢個好食。佢係好有驚喜,夠辣之如,泰國味好重,而且佢唔會令你覺得係食緊素。真心好好食。大家係要搶添😂然後小編就掛住食,偏偏冇影到呢個😭椰子雞湯呢個同出面既椰子雞湯味道唔太相同,係相對椰子味重好多,所以如果本身唔中意濃椰子味嘅人,就唔好叫呢個啦。 另外就係佢個雞,非常嫩,幾好食。入面嘅料都好多,唔會話每樣得細細份。飛天椰菜苗。呢個就真係唔係幾好食,大家可以唔洗叫。牛油果shake都係麻
💙圍威喂 Wai Wai Wai💙
總有一班friend每次聚都會食泰國嘢,唔知你哋有冇😂😂😂
圍威喂拼盤
沙嗲雞肉串
經典檳城炒粿條
秋葵豆腐生菜包
椰子雞湯
飛天椰菜苗。呢個就真係唔係幾好食,大家可以唔洗叫。牛油果shake都係麻麻。不過椰青正常。
不過有樣唔好係客人未走哂就開始抹枱,拖地,完全係趕客嘅節奏,個時應該係2100左右😂