2023-10-29 634 views
Little Bao 上環一間主打中式漢堡及創意美食的餐廳,位於善慶街鄰近歌賦街,於2014年創立至今。主廚周小姐曾在廚魔梁師傅的餐廳工作,亦在2017年榮獲該屆亞洲女廚神的榮譽。招牌豬腩包:好食的,腩肉當天有點不夠肥。本身未食前想像應該類似刈包,需要靠腩肉的醬汁與肉汁,但佢與刈包又唔同,佢有漢堡的沙律醬。紫菜炸墨魚脆脆:外層脆口帶有淡淡的紫菜香味,內層墨魚丸彈牙,配上黑蒜醬,個人覺得必點菜品🤤。香橙日式炸雞:作為十週年的限定回歸菜式之一,佢同焗芝士腸粉、泰式牛坑腩包都係我想試之一。炸雞外皮有咸蛋黃醬與橙皮、小荳蔻、蜜糖製作而成。咬開有啖啖橙味及咸蛋香味幾開胃🤤。
Little Bao 上環

招牌豬腩包: