2017-09-02 911 views
這間joyful dessert house 聽個名就joyful,吾知食咗會吾會令人開心D呢。Joyful Dessert House設計簡約,令人舒服,室內可容納20多位食客。打開menu, 見到第一頁是菠蘿的甜品,睇見已想食。甜品款式好多,色彩又美,令人垂涎欲滴。因為每款睇落好美味,揀咗好耐吾知揀邊款好。最後揀了菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕$64侍應端上甜品,我嘩咗一聲,因為賣相相當吸引,真實甜品和相片一樣美,又大個。菠蘿金寶有玉桂味,菠蘿肉亦多。都幾熱,食時要小心燙口。菠蘿扒伴雪糕雪糕是雲呢嗱味,一層薄薄的焦糖蓋著菠蘿扒,焦糖甜,菠蘿小小酸,正好配合得好好,吾會令整塊菠蘿扒過甜或過酸。友人點了芒果七色椰果芭菲$64幾大杯,有一球芒果雪糕在芭菲面上,配上士多啤梨,藍梅,芒果作點綴。一層cream,一層七色椰果雙隔著,好味。因為是下午茶,仲可以買一送一,送一杯高達$36飲品一杯。我們就要了熱柑桔檸檬蜜$36好好飲,甜甜酸酸,既飲到柑桔味,又有檸檬味。出面店鋪好少有這種飲品,值得一讚今次黎這間dessert house食甜品,好開心,的確食完好joyful,因為好滿足

打開menu, 見到第一頁是菠蘿的甜品,睇見已想食。

甜品款式好多,色彩又美,令人垂涎欲滴。

因為每款睇落好美味,揀咗好耐吾知揀邊款好。

最後揀了菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕$64

菠蘿金寶有玉桂味,菠蘿肉亦多。都幾熱,食時要小心燙口。

菠蘿扒伴雪糕

友人點了芒果七色椰果芭菲$64

因為是下午茶,仲可以買一送一,送一杯高達$36飲品一杯。

我們就要了熱柑桔檸檬蜜$36

2017-09-02
$64 (Tea)
  • 菠蘿金寶拼菠蘿扒伴雪糕