2016-02-02 912 views
經常同老公周圍搵食,所以早已忘記約會既感覺。今晚老公食飯話比個驚喜我, 十分期待! 搭𨋢上到嚟,見到一間好有情調的餐廳,已經有初初拍拖既感覺。 入面燈光昏暗,裝修有格調,唔會好嘈,好適合情侶拍拖。 Menu圖文並茂,好多都好吸引,可惜得兩個胃,叫唔到好多野。 香脆鹹豬手 $238好大碟既豬手,本身冇特別鐘意豬手既我都被吸引住。用叉叉起豬手,層次分明。食後更加難以忘記佢既味道! 豬手既三層:皮,脂肪同埋肉一樣咁出色。先講皮,脆而不硬,一般豬手最難控制既就係皮,好容易因為過左火喉而變得硬。脂肪本身自己最唔鐘意食,但係呢個豬手既脂肪位係令我入口覺得好舒服,冇肥既感覺,好重骨膠原!肉煮得夠淋,肉嫩。 有三種醬汁可點,芥末,酸椰菜和燒烤醬,沾上令豬手更加惹味。 鵝肝黑松露醬意大利麵 $128鵝肝煎得夠香,入口即溶。意粉夠creamy,入口質感覺得好滑,硬度適中,同埋一d都唔乾,大量雜菌同埋黑松露既配合,味道得以再提升。即使食完,個味道都仲留係口腔! 招牌水果茶 $42有蠟燭底座暖住保溫,果味濃郁,甜得黎帶小小澀。 茶倒出嚟會有煙出,茶

搭𨋢上到嚟,見到一間好有情調的餐廳,已經有初初拍拖既感覺。

入面燈光昏暗,裝修有格調,唔會好嘈,好適合情侶拍拖。

香脆鹹豬手 $238

香脆鹹豬手
有三種醬汁可點,芥末,酸椰菜和燒烤醬,沾上令豬手更加惹味。
鵝肝黑松露醬意大利麵

鵝肝黑松露醬意大利麵 $128

招牌水果茶 $42

有蠟燭底座暖住保溫,果味濃郁,甜得黎帶小小澀。
招牌水果茶
茶倒出嚟會有煙出,茶壺入面有青蘋果,橙,同埋蘭香籽,熱飲好暖胃。
紫薯火鍋 $88

一般食開都係朱古力同芝士,呢度竟然有紫薯味咁特別,好多唔同配料可以點,生果比較新鮮。
紫薯火鍋
不過個人覺得綿花糖最能突出紫薯味道。仲有黑色既puff 同麻薯,麻薯有雲尼拿,朱古力同綠茶味,就咁食都好煙韌。

好開心今日食到咁有質素既餐廳,期待下次再有機會食。
$250 (Dinner)
鵝肝黑松露醬意大利麵
  • 香脆咸豬手