2022-07-18 168 views
自從黃埔蔡瀾美食坊冇左間越南野之後,都少食左越南野。上OpenRice搵到呢間越南嘢,諗住試吓。舖頭入邊個阿姐態度奇差,叫左一個生牛肉湯粉,落單之後啱啱問我究竟係叫左生定熟,我都未嚟得切答,阿姐已經話唔可以改。已經整左就話姐,check都未check,就話冇得改。更何況我都冇出聲話要改單!😡跟住叫嘢飲,我諗住叫凍檸茶,阿姐即刻話「越南野邊會有凍檸茶!」。我點知你呢間冇?😡包好外賣後,我問左句「入面係咪已經有餐具?」阿姐即刻用質問嘅語氣同我講「緊係有啦,除非你唔要!」😡唔知阿姐係咪老闆,但用呢個串串貢嘅態度去對待客人,我以後唔會幫襯。Ps. 野食味度一般,D粉好碎。完。

Ps. 野食味度一般,D粉好碎。完。

TakeAway