早幾日蛇左出去同個friend嘆左個豐富午餐,可能我地比較早食,所以無乜人,環境清靜,個景就緊係唔洗講啦,可惜我地欣賞唔到!Intercontinental 有保證架喎!但由於個日太陽比較猛烈,所以落左窗簾,浪費左個景,不過我地都無主動要求坐窗口位,其實個日唔多人,如果我地要調位應該都無問題嘅先黎個冷盤!油甘魚刺身伴南美辣椒 (左),金槍魚腩刺身 (中),什錦魚生飯 (右)三款都好食!油甘魚辣辣地,幾惹味;魚生飯都足料,咪睇佢細細份,其實都幾飽。不過要重點表揚一下中間既金槍魚,好香好肥美,所以口感好rich!!! 如果可以大塊D, 口感會更佳!由於冷盤可以自由配搭,可以試試個三文魚!下面有放大圖油甘魚刺身伴南美辣椒魚腩刺身什錦魚生飯跟住,就係熱食喇~~~~~~燒豬豚肉咩咩 (左),鱈魚西京燒 (中),美國牛肉伴粟米餅 (右)( 對唔住,又記漏左個名/_\ )燒豬乜乜乜 - 名都唔記得,即係味道好一般啦 no offense!鱈魚西京燒 – 正!咪睇佢細細舊,其實係呢道既出名菜,無諗過咁滑口,仲好鮮添!加上佢個汁甜甜地好開胃,餸飯一流呀!!冷盤食完個魚生飯,熱食仲有碗白飯,大食既朋友真係
先黎個冷盤!
下面有放大圖
油甘魚刺身伴南美辣椒
魚腩刺身
什錦魚生飯
跟住,就係熱食喇~~~~~~
( 對唔住,又記漏左個名/_\ )
鱈魚西京燒 – 正!咪睇佢細細舊,其實係呢道既出名菜,無諗過咁滑口,仲好鮮添!加上佢個汁甜甜地好開胃,餸飯一流呀!!冷盤食完個魚生飯,熱食仲有碗白飯,大食既朋友真係唔洗驚食唔飽

美國牛肉伴粟米餅 – 好的骰既Taco,份量岩岩好,唔會一咬就跌晒出黎,或者太少餡,少有既足料Taco! Nice!!
甜品!!!
朋友就叫左杯 Suntory Whisky Iced Cappuccino,偷食左啖,正過我杯咖啡好多 >< 入口質感介乎係cream 同雪糕之間,入面係一層層既coffee cream、雪糕Whisky foam同脆脆,好香好香好香,朋友話香到唔想飲水,唔想沖走左陣香味喎~
我就叫左朱古力軟心蛋糕配綠茶雪糕,香濃既朱古力味同綠茶好夾!個蛋糕真心軟熟!不過我都係鍾意上面個杯多D!哈哈!格離飯香~
食飽就係時候上餐飲嚕!
叫左Regular Coffee 唔錯,正在佢夠熱!
今餐大致上係咁多,最後因為俾朋友爭到俾錢埋單,所以我就無乜印象係幾錢!
2016-03-01
  • 鱈魚西京燒