2020-10-12
呢間齋菜館好出名,老字號,開咗好耐,我諗應該有十幾二十年噶啦。鄰近佐敦地鐵站。好容易搵到。首先,講下去嘅雀巢薯角素鱔先,切成一舊舊嘅薯仔好好味啊,表面香脆,D薯仔肉好淋,口感好好。而素鱔呢就係用冬菇整嘅,冬菇味好香。最鐘意食佢嘅香煎猴皇菇,咬落去好淋,真係以為自己食甘肉甘D芡汁整得好好,味道夠濃郁,但又唔係鹹果挺,好似食緊五花腩咁,但係一D都唔漏下次再去我都會再食多次尼味送。原個南瓜海鮮湯就有好多蟹柳粒。跟住個南瓜湯好濃郁。佢提供埋個鐵匙羹,等妳可以食到南瓜盅入面噶南瓜肉,好健康,好好味最後再點多一個鮮茄芝士素火腿焗飯。距嘅素火腿咬落去,真係好似食緊真嘅火腿一樣,簡直係真假難分。一於俾個like佢。總體嚟講,唔重味,食材新鮮,明明係食緊齊,但覺得自己喺度食緊肉,真係做得好出神入化。