有次下午經過餐廳門口見到幾多人幫襯,今日就去試下早餐。室外座位很多,不過我都係坐入面,涼下冷氣,不過冷氣唔夠,食食下開始熱。早餐有上海早餐,但唔合我胃口,所以還是選港式早餐。兩個人點完餐,奶茶先上,厚茶杯,濃茶膽,飲落茶味足,又夠熱,正常港式奶茶味,唔錯。跟住上餐,本來要招牌沙嗲牛肉公仔麵,我哋轉左鮮牛肉,結果係冇左沙嗲味嘅牛肉,落單時唔知道原來鮮牛肉就唔係沙嗲牛肉,自己誤會了,咁就變左一碗普通的牛肉公仔麵。不過牛肉都嫩滑,公仔麵彈牙,另外配了煎蛋午餐肉及多士。煎蛋ok,餐肉厚切有口感,雖然話係多士但沒有烘過,不過冇所謂,我反而喜歡吃軟軟綿綿的面包。另一個餐要了鮮茄牛肉通粉,同樣配煎蛋午餐肉及多士。上檯見到原來鮮茄係一大碗羅宋湯,裏面有好多蔬菜,牛肉都有好多件,通粉用小號的,容易食。份量夠,但茄味不濃郁。總的來說,港式早餐普通,只有奶茶我覺得不錯。

總的來說,港式早餐普通,只有奶茶我覺得不錯。
港式奶茶
鮮牛肉公仔麵
鮮茄牛肉通粉,煎蛋,午餐肉多士
2021-04-24
港式奶茶