旺角女人街兩邊有好多唔同小店選擇,行過Luna Kaffe…門外看似西餐廳,夜晚8:30呢個鐘數 店內仲有唔少客人微昏的光線配合簡約乾淨的裝潢,播著細細聲既廣東話歌 好鐘意呢個mood,坐得舒服鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉 $148其中一個最Cafe感既位就係 – 貓耳朵粉,唔多餐廳Menu會提供,口感是彈牙彈牙的 獨特形狀令佢更能掛滿醬汁,龍蝦汁濃郁香甜 唔會膩,軟殼蟹是原隻上碟的炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁 $98原來用鐵板上枱的,未放低已經聞到香味 熱辣辣滋滋響 好吸引,醃得入味又唔會太over 肉質是軟稔的 唔會乾爭爭硬弸弸芝士煙肉焗蠔(1pc) 套餐+$35蠔都幾大隻,加個小食 來一個變調都唔錯焦糖燉蛋 套餐+$28燉蛋做得又香又細滑 入口口感輕型唔會太甜,完整焦糖面 脆脆的等我拷碎,成晚最驚喜部分 一定要點Yellow Pine 套餐+$15其實係菠蘿沙冰,有菠蘿味 甜度岩岩好*好多Main Course都有餐湯送*食物種類多元化,Burger/ Pizza/ 鐵板/ 咖喱/ 意粉,連白布烏冬都有*店員姐姐幾好人👍🏻,我坐到差唔多打佯先走 佢地都無做任何野令我hard feeling*

鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉 $148
鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉
鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉

炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁 $98
炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁
炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁

芝士煙肉焗蠔(1pc) 套餐+$35
蠔都幾大隻,加個小食 來一個變調都唔錯
芝士煙肉焗蠔

焦糖燉蛋 套餐+$28
焦糖燉蛋

Yellow Pine 套餐+$15
其實係菠蘿沙冰,有菠蘿味 甜度岩岩好
Yellow Pine

*好多Main Course都有餐湯送