旺角女人街兩邊有好多唔同小店選擇,行過Luna Kaffe…門外看似西餐廳,夜晚8:30呢個鐘數 店內仲有唔少客人微昏的光線配合簡約乾淨的裝潢,播著細細聲既廣東話歌 好鐘意呢個mood,坐得舒服鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉 $148其中一個最Cafe感既位就係 – 貓耳朵粉,唔多餐廳Menu會提供,口感是彈牙彈牙的 獨特形狀令佢更能掛滿醬汁,龍蝦汁濃郁香甜 唔會膩,軟殼蟹是原隻上碟的炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁 $98原來用鐵板上枱的,未放低已經聞到香味 熱辣辣滋滋響 好吸引,醃得入味又唔會太over 肉質是軟稔的 唔會乾爭爭硬弸弸芝士煙肉焗蠔(1pc) 套餐+$35蠔都幾大隻,加個小食 來一個變調都唔錯焦糖燉蛋 套餐+$28燉蛋做得又香又細滑 入口口感輕型唔會太甜,完整焦糖面 脆脆的等我拷碎,成晚最驚喜部分 一定要點Yellow Pine 套餐+$15其實係菠蘿沙冰,有菠蘿味 甜度岩岩好*好多Main Course都有餐湯送*食物種類多元化,Burger/ Pizza/ 鐵板/ 咖喱/ 意粉,連白布烏冬都有*店員姐姐幾好人👍🏻,我坐到差唔多打佯先走 佢地都無做任何野令我hard feeling*

鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉 $148
鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉
鮮龍蝦汁軟殼蟹耳朵粉

炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁 $98
炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁
炭燒慢煮豬肋骨伴BBQ汁

芝士煙肉焗蠔(1pc) 套餐+$35
蠔都幾大隻,加個小食 來一個變調都唔錯
芝士煙肉焗蠔

焦糖燉蛋 套餐+$28
焦糖燉蛋

Yellow Pine 套餐+$15
其實係菠蘿沙冰,有菠蘿味 甜度岩岩好
Yellow Pine

*好多Main Course都有餐湯送

*收+1服務費
2024-11-18
焦糖燉蛋
今日同朋友喺旺角行街,經過見到有間小店竟然有威靈頓牛柳同白布烏冬,仲要唔使$100,即刻諗住試吓佢😗餐廳位置都好方便喺旺角地鐵站行過去都係非常近嘅位置,所以我覺得都非常容易搵🥹 絕對冇問題,我呢啲路痴都搵到!餐廳非常熱鬧,好彩我哋早咗入去,見到餐廳後尾都九成滿座。所以大家都要早啲去。!🤍威靈頓牛柳呢一道菜時間控制好重要,牛肉我哋嗌咗三成熟。上菜嘅時候,的確肉質控制到啱啱好,好Juicy ,而且呢度嘅牛柳都好高質。酥皮嘅鬆脆度鬆脆可口,呢個價錢食到絕對係好有驚喜!必嗌之選!🤍白布烏冬配香烤油封鴨髀朋友叫咗呢個白布烏冬,呢一隻烏冬好少喺出邊可以食到,所以呢一間餐廳提供呢一個烏冬嘅時候我同朋友都非常有驚喜,所以我哋就特登叫咗呢一個烏冬大家試吓!烏冬非常爽口彈牙我同朋友都非常鍾意再加埋佢本身條配嘅醬汁真係做得非常好!油封鴨髀我哋就覺得非常好食,餐廳呢一個鴨脾呢一個價錢CP值真係非常高,而且絕對做到有高級西餐嘅口感!🤍蒜香牛柳粒 牛柳粒非常好食,而且一啖一粒非常方便,再加埋少少蒜蓉嘅味道,我同朋友都覺得呢一個配搭做得非常好,本身都幾鍾意食牛柳粒,所以覺得呢一個牛柳粒都可以推介俾大家鍾意食牛柳粒嘅

🤍威靈頓牛柳

🤍白布烏冬配香烤油封鴨髀

🤍蒜香牛柳粒 牛柳粒非常好食,而且一啖一粒非常方便,再加埋少少蒜蓉嘅味道,我同朋友都覺得呢一個配搭做得非常好,本身都幾鍾意食牛柳粒,所以覺得呢一個牛柳粒都可以推介俾大家鍾意食牛柳粒嘅朋友真係唔可以錯過!

🤍脆炸軟殼蟹,軟殼蟹非常好食,而且咬落去嘅時候有Juicy嘅口感,我覺得幾好呀,軟殼蟹亦都唔會好油,咬落去,總之就係口感鬆軟,個蟹亦都唔會有一個好腥嘅口感證明餐廳嘅來貨都係做得唔錯!

• 白布烏冬
2024-10-10 3868 views
今日嚟到旺角經過呢間 Luna Kaffe 門口寫住有白布烏冬 二話不說即刻入去試😬好彩6點左右早少少入去 坐咗一陣就開始好多人😀 坐低睇睇餐牌 必點白布烏冬 冷沾啱晒而家仲係熱熱地嘅天氣😬 仲有其他Cafe有嘅主食 圖文並茂 好幾樣都好吸引😋 揀好就落單啦~ 落咗單之後好快就上咗餐湯 係白湯 有少少蔬菜同蘑菇 暖笠笠作為晚餐嘅開始😇 重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條 $128好大份!果然係重量級😋 麵包加牛油烤過好香 安格斯牛肉切開仲有肉汁 調味做得啱啱好 配上芝士煙肉同埋洋蔥 仲有食漢堡我最鍾意嘅酸瓜 加埋一齊食好好食呀😌 薯條炸得金黃香脆 份量仲有好多! 白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88吉列豬扒炸得香脆肉嫩唔會柴 可以點咖喱汁或者沙律醬 兩個味都好夾😬 白布烏冬煮得啱啱好 煙靭有咬口 配上芝麻沙律醬 好好食呀😋 我哋仲加咗兩個小食~ 香辣魷魚- 整得好香又唔會好辣 魷魚彈牙 調味啱啱好~ 脆香雞鎚- 炸得香脆 肉唔柴 作為小食好香口呀~ 益力多沙冰好濃郁嘅益力多味 好耐冇飲過益力多 好有兒時嘅回憶🤣 Peach tea揀咗少甜啱啱好 淡淡嘅桃味 好清新~ 整體嚟講 呢間Luna Ka
好彩6點左右早少少入去 坐咗一陣就開始好多人😀

坐低睇睇餐牌 必點白布烏冬 冷沾啱晒而家仲係熱熱地嘅天氣😬

重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條 $128
重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條

白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88
白布烏冬配咖喱吉列豬扒

我哋仲加咗兩個小食~

香辣魷魚- 整得好香又唔會好辣 魷魚彈牙 調味啱啱好~

脆香雞鎚- 炸得香脆 肉唔柴 作為小食好香口呀~
香辣魷魚

好濃郁嘅益力多味 好耐冇飲過益力多 好有兒時嘅回憶🤣

Peach tea
揀咗少甜啱啱好 淡淡嘅桃味 好清新~
益力多沙冰

整體嚟講 呢間Luna Kaffe 食物質素不錯 店員服務態度不錯 食緊嘅時候見到好多人都叫佢嘅威靈頓牛柳 下次黎都要試吓先😬
重量級安格斯牛肉漢堡伴薯條
白布烏冬配咖喱吉列豬扒
香辣魷魚
益力多沙冰
每個餐都有送餐湯。今日嘅餐湯係粟米忌廉湯🥣,有好多粟米粒🌽,好creamy,同重奶味。冷沾白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88個烏冬長方形好長好大塊,唔好以為佢得幾塊好似好少,其實加加埋埋都好夠飽🍜。烏冬幾滑身,口感偏彈牙。可以沾佢嘅昆布湯食就索到個湯汁🤤,食到咁上下想轉下味就可以加麻醬一齊食解下膩。油封鴨髀肉質都幾嫩滑,加埋外面一層脆脆地嘅皮一齊食,感覺好滿足,係啖啖肉嘅感覺🍗。紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁 $148會連埋個鐵板一齊上,食到最後都仲可以keep到扒嘅溫度。扒好厚身🥩,可以request幾多成熟,今次叫咗七成,外面已經熱透,中間帶些少血水,唔會乾🍴。咬落口感就啱啱好。可以食到內軟嘅肉質👍🏻。扒本身已經偏重牛味,建議先食原汁原味,先再點燒汁⭐️。  脆香雞槌 +$38冇過多嘅調味,食到本身雞味,炸得好香口而唔油膩🍗。真係脆香,咬落啖啖都脆卜卜😍,有微微嘅雞油,令食落唔dry。香辣魷魚 +$38個碟幾有趣,係一個貝殼形狀嘅碟🐚,魷魚份量幾多,而且每塊都好大舊。一嚟到就有好香魷魚味,食落好彈牙🦑,唔難咬,加埋好微嘅辣味,十分開胃。Peach red tea +$15幾大杯,飲落較甜,啱哂螞蟻
冷沾白布烏冬配香烤油封鴨髀 $88
紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁 $148
脆香雞槌 +$38
香辣魷魚 +$38
Peach red tea +$15
幾大杯,飲落較甜,啱哂螞蟻人🍑,好fresh。
Fruit Punch +$15
波蘿味較重,同樣大大杯🍹。
2025-01-19
2025-01-21 193 views
⚕️⚕️位置:Luna Kaffe 通菜街25號地舖🕋🕋環境:黑灰白色的西餐廳裝修展現出現代和優雅的感覺!牆面~使用黑色和灰色牆面,搭配白色大理石面的餐桌及木櫈,營造出強烈的對比感!部分牆上掛上一些絲花植物作為點綴及其他設計,平衡一下色調。🧾餐牌:色彩餐牌往往吸引人食欲,明亮的色彩和深色背景,使菜單更易明白清楚!食物相片,如扒類、意粉或薄餅等,增强主題感……字體大小及顏色,每一部分都清晰。Order兩個晚餐+兩個餐湯+配兩個小食+兩杯熱飲~非常豐富呢!1️⃣🦆🍜白布烏冬配香烤油封鴨脾烏冬$88是一道色香味俱全的美食。白布烏冬麵條潔白柔滑,口感Q弹,加上是粗粉,也是我至愛。搭配上香烤油封鴨髀,鴨肉外皮酥脆,肉質鲜嫩,令人更想快快咬一口。鴨髀的香氣渗透到烏冬麵中,有獨特的風味,使每一口都充满了豐富的層次感,令人回味無窮。2️⃣🫎🐮紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁$148肉眼穀飼牛燒餐是一道極具奢華感的美食,通常以選用優質的穀飼牛肉為主角。肉眼部位的牛肉因為脂肪分佈均勻,烹調後肉質鮮嫩多汁,口感極佳。燒烤過程中,牛肉表面會形成誘人的焦香外皮,內裡則保留了豐富粉嫩的肉汁。還可以搭配各種香料和醬汁,如黑胡椒醬或紅酒醬,
⚕️⚕️位置:Luna Kaffe 通菜街25號地舖

🕋🕋環境:黑灰白色的西餐廳裝修展現出現代和優雅的感覺!

1️⃣🦆🍜白布烏冬配香烤油封鴨脾烏冬$88

2️⃣🫎🐮紐西蘭穀飼肉眼伴燒汁$148
肉眼穀飼牛燒餐是一道極具奢華感的美食,通常以選用優質的穀飼牛肉為主角。肉眼部位的牛肉因為脂肪分佈均勻,烹調後肉質鮮嫩多汁,口感極佳。燒烤過程中,牛肉表面會形成誘人的焦香外皮,內裡則保留了豐富粉嫩的肉汁。還可以搭配各種香料和醬汁,如黑胡椒醬或紅酒醬,進一步提升味覺享受。搭配時令蔬菜、粟米粒等,讓整體食物更加均衡。

🥣🥣是日餐湯:蜆肉忌廉湯
口感滑順、味道鮮美的湯。以新鮮的蜆肉為材料,搭配濃郁的忌廉,讓湯能散發出濃厚的海鮮鮮香,形成獨特的風味,這道湯品不僅暖胃,還有蜆肉很足料!

兩個小食:脆炸軟殼蟹$38+芝士煙肉焗薯皮$38
🦀🦀脆炸軟殼蟹~外皮金黃酥脆,咬落去發出清脆的聲音,蟹肉鮮嫩多汁與香脆的外衣形成口感豐富。是一道可選的小食!

🧀🥓🥔芝士煙肉焗薯皮~美味的開胃小食,外皮酥脆,內裡柔軟。薯皮烘焗形成金黃色澤,表面覆蓋著融化的芝士,煙肉鹹香與芝士的濃郁完全配合,增添豐富的口感。讓這道小食更加美味可口。

最後,☕️☕️有兩杯熱飲,西洋菜蜜及檸檬菜蜜,冬天飲真的暖泣泣喉嚨也培感舒服!

2025-01-13
$170 (Dinner)
  • 脆炸軟殼蟹
今次真係唔爆唔得,上星期日同老婆叫左一份威靈頓牛扒、炸雞share食,麻辣魷魚,檸檬茶,全部都係普通野,味道一般,叫五成吸到已經變七成,口感非常差😵‍💫到第二日兩公婆一齊持續肚瀉同嘔吐,見醫生後是病毒性腸胃炎🦠我老婆就發燒,肚痛同持續嘔吐,食肆食物質素好有問題。今次出Post, 純粹提醒大家,希望大家選擇食肆要小心,都希望小店盡快改善食物質素同衛生問題,由於病得太甘,都只能夠「只此一次,以後不再來」我地一向都好支持小店,但都希望保持食物水準,始終食落肚要多加留意。

2025-01-12 430 views
呢間位於旺角嘅 Luna Kaffe係一間主打價錢貼地親民嘅西餐廳!今次終於有機會來朝聖,食下傳說中100蚊有找嘅威靈頓牛柳~威靈頓牛柳💰HK$98威靈頓牛柳叫咗五成熟,中間色澤粉嫩,用鐵板上可以維持住熱辣辣嘅溫度!外層嘅酥皮香脆,牛柳味道濃郁~白布烏冬配咖哩吉列豬扒💰HK$88咖哩吉列豬扒外層脆卜卜,內裡肉質唔會柴,配搭旁邊嘅醬汁更滋味!白布烏冬雖然係凍食,但溫度剛剛好,帶有微涼感,而且厚薄適中,口感Q彈~脆香雞鎚💰HK$38外層酥脆可口,雞鎚肉嫩滑多汁~蒜香牛柳粒💰HK$38牛柳粒每一啖都充滿住肉汁,仲帶有濃郁嘅蒜蓉香味添~✨是日餐湯忌廉味濃郁,而且仲有粒粒蜆肉~✨熱檸蜜暖笠笠又滋潤,冬天飲就啱哂啦~

威靈頓牛柳💰HK$98

白布烏冬配咖哩吉列豬扒💰HK$88

脆香雞鎚💰HK$38
外層酥脆可口,雞鎚肉嫩滑多汁~
脆香雞鎚

蒜香牛柳粒💰HK$38
牛柳粒每一啖都充滿住肉汁,仲帶有濃郁嘅蒜蓉香味添~
蒜香牛柳粒

✨是日餐湯
忌廉味濃郁,而且仲有粒粒蜆肉~
是日餐湯

✨熱檸蜜
暖笠笠又滋潤,冬天飲就啱哂啦~

脆香雞鎚
蒜香牛柳粒
是日餐湯
白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88 吉列豬扒炸得好酥脆🤤🤤🤤❤️食落啖啖肉豬扒配左胡麻醬/沙律醬 真係好邪惡😋😋白布烏冬 落望白雪雪煙煙韌韌 好彈牙👍配左咖喱醬汁有啲啲辣但好惹味 仲好掛汁 威靈頓牛柳 $98呢個價錢食到絕對係驚喜之選😍😍上枱既時候熱辣辣出哂煙牛柳幾厚身 食落軟 酥皮好脆配左黑椒汁 都係偏辣仲有翠玉瓜同粟米😋 酥皮湯幾脆 今晚是日湯係粟米湯 總括幾高CP值👍不過就要加一Luna Kaffe旺角通菜街25號地舖#Foodie _aki #yum _yum #foodie _aki旺角#旺角美食 #西餐廳 #白布烏冬 #烏冬 #LunaKaffe #威靈頓牛柳 #吉列豬扒 #日本菜
白布烏冬配咖喱吉列豬扒 $88

不過就要加一

Luna Kaffe
旺角通菜街25號地舖

#威靈頓牛柳 #吉列豬扒 #日本菜
服務態度真係差,book左枱,未人齊未入得唔緊要,都明白嘅做生意,但態度可以好啲。。。以下係真實對話::我哋Book左架,可唔可以入?(當時我哋已經有一半人到左)女侍應:人齊未?:行緊嚟,5分鐘內到女侍應:我淨係問,人齊未?P.S 入面係有空枱,唔係爆場的 …….然後,食食吓有隻曱甴仔🪳係我面前行過emmmm……平心而論,大部分食物質素又未到難食,但亦唔係好啦,除咗個牛仔骨黑到唔知點解會上到枱又乾,勁差,其他就正常啦,冇肉味嘅牛,不過咁嘅價錢ok lor不過冇下次🙃

以下係真實對話:
侍應:人齊未?
:行緊嚟,5分鐘內到
侍應:我淨係問,人齊未?

P.S 入面係有空枱,唔係爆場的
…….
然後,食食吓有隻曱甴仔🪳係我面前行過
emmmm……

不過冇下次🙃
2025-01-02
2025-01-02 386 views
平心而論 野食係唔錯既但係樓面好明顯趕客走食到最後我地食緊兜薯條, 無錯 係就咁用手拎D薯條食但個樓面問都唔問, 直接清空哂枱面所有餐具碗碟係咩玩法🤔🦑魷魚濃味好惹味不過貝殼做碟就好睇唔好用...拮野食隻碟一係就會轉一係就斜埋一邊就拮到🥣酥皮湯外形焗得靚同脆湯料亦有粟米等等🍝軟殼蟹貓耳朵粉軟殼蟹普通 貓耳朵粉同個汁好味🐮威靈頓牛$99 性價比高 味道正常無特別出色🍔芝士牛肉Burger 味道正常無特別出色🍟 薯條出奇地香脆 擺左一輪食到最後仲係好好食💁🏻‍♀️總括:環境偏暗 座位不算太多 尚算坐得舒服食物正常西餐水準但成條街咁多野食, 未出色到非要再去食不可
平心而論 野食係唔錯既
但係樓面好明顯趕客走
食到最後我地食緊兜薯條,
無錯 係就咁用手拎D薯條食
但個樓面問都唔問, 直接清空哂枱面所有餐具碗碟係咩玩法🤔

🦑魷魚濃味好惹味
不過貝殼做碟就好睇唔好用...
拮野食隻碟一係就會轉一係就斜埋一邊就拮到

🍟 薯條出奇地香脆 擺左一輪食到最後仲係好好食

💁🏻‍♀️總括:
環境偏暗 座位不算太多 尚算坐得舒服
食物正常西餐水準
但成條街咁多野食, 未出色到非要再去食不可
2024-12-21 456 views
上星期同朋友去咗一間西式餐廳Luna Kaffe🌕,位於餐廳雲集嘅女人街,真係俾我哋尋到寶。先講吓佢哋嘅前菜「香辣魷魚」🐙。用嚟裝魷魚嘅碟係一個紫色嘅貝殼碟,超靚呀👍🏻。魷魚切得薄厚適中,而佢哋個香辣醬汁🌶️勁惹味,辣度又唔過分,啱啱好,提神開胃🤤!然後到呢到嘅特色菜——「白布烏冬」配香烤油封鴨髀🦆。第一次見呢種烏冬,肥嘟嘟好可愛。超闊嘅烏冬應該係蒸熱嘅,所以非常彈牙,唔會淋,加埋個麵豉湯食,有啲食沾麵嘅感覺🍜。至於鴨髀外脆內嫩,肉質豐富,同烏冬一齊食都幾夾🥢。另外點咗「炭燒美國牛仔骨伴黑椒汁」🥩。想講佢哋個鐵板拎上嚟嘅時候真係好誇張,係拍得住扒房嗰種熱🔥,2大塊牛仔骨不斷發出滋滋聲,勁有feel!而牛仔骨最後燒得啱啱好,配埋個黑椒汁,perfect 池!飲品方面,我哋試咗「西洋菜蜜」同「檸檬菜蜜」🍋🍵,十分正常,好飲嘅。甜品方面,又再一次驚艷到我哋喇!佢哋個「焦糖燉蛋」🍮✨✨ 大推啊!!賣相已經幾得下,我用匙羮敲落去個焦糖脆皮就有「咔嚓」一聲💥,證明焦糖燒得啱啱好。而入邊嘅蛋滑捋捋,入口即溶,味道滿分!

2024-12-08 792 views
聖誕就到當然係約班朋友出黎吃個靚飯啦!今日約左個中同黎旺角,Luna Kaffe 係好有人氣既cafe,好彩6點前黎到唔洗等,吃完發現出面已經排緊隊等入坐。侍應推薦新出既白布烏冬系列,甘我當然唔執輸試下佢!白布烏冬配咖理吉列豬扒好大份!白布有7大條,咖哩汁同炸豬扒係另上既,仲配有兩款醬汁,幾講究!先講烏冬,大大片幾特別,放落咖哩度好夾又好掛汁,煮到係幾彈牙既,好味!豬扒即叫即炸,見到仲出既煙,配搭埋沙律醬吃真係正!朋友叫左個蕃茄忌廉牛肉大通粉,醬汁好濃,滿滿既蕃茄味,忌廉味反而少d,應該係落左質感度,夠滑!要講佢既牛肉,好大份仲要煎到剛剛好,非常嫩滑,配埋蕃醬吃正呀,大通粉仲有少少彈牙,係好完美既al dente,有水準!另外叫左兩份小食蒜香牛柳粒同埋香辣魷魚。牛柳粒係好有水準的,都係煎到好嫩滑,面頭既炸蒜好香,配搭一齊食就最岩。香辣魷魚都唔錯,唔係好辣,但口感都係好彈牙的,唔錯。意猶未盡叫左個甜品焦糖燉蛋,即叫即燒。面頭既焦糖燒到好香脆,燉蛋超級滑,又好香蛋味,如果唔係吃左正餐我地應該會再吃多個,正呀!整體黎講食物質素好高,怪唔得甘高人氣,下次一定再黎吃佢個燉蛋!

2024-12-05 715 views
「Luna Kaffe」係一間以親民價格和高性價比著稱嘅餐廳 好多人推薦佢哋嘅威爾頓牛柳和白布烏冬 價格僅需$98 忍唔住嚟一試▫️是日餐湯-蜆肉忌廉湯🥣足量嘅蜆肉搭配濃郁嘅忌廉味 十分開胃▫️白布烏冬配香烤油封鴨髀$88冷沾烏冬質地煙韌彈牙 偏爽滑 搭配上香烤嘅鴨髀 選擇鴨湯或芝麻醬作為調味 讓每個人都能根據自己嘅喜好來享用😎▫️威爾頓牛柳$98建議選擇五成熟 侍應表示這樣的熟度最為合適 鐵板上枱👍🏻熱辣辣 配菜有翠玉瓜和玉米🌽酥皮包裹著牛柳 外層烤得恰到好處 鬆脆可口 牛柳口感軟嫩 性價比極高☺️▫️另外我哋仲加咗两款小食 香辣魷魚同埋脆炸軟殼蟹分別都係$38 香辣魷魚🦑味道適中 香口得嚟唔會太辣 有鐵板燒嘅風味 而脆炸軟殼蟹🦀原隻上枱 外皮酥脆 啖啖都食到蟹肉嘅鮮美▫️甜品方面就揀咗焦糖燉蛋$28燉蛋滑嫩 焦糖表面燒得香脆 脆卜卜 搭埋香滑嘅燉蛋 成個餐好滿足😌📍Luna Kaffe旺角通菜街25號地舖

▫️是日餐湯-蜆肉忌廉湯🥣
足量嘅蜆肉搭配濃郁嘅忌廉味 十分開胃

▫️白布烏冬配香烤油封鴨髀$88

▫️威爾頓牛柳$98
建議選擇五成熟 侍應表示這樣的熟度最為合適

▫️甜品方面就揀咗焦糖燉蛋$28

📍Luna Kaffe
旺角通菜街25號地舖

$150 (Dinner)
  • 威靈頓牛柳
  • 焦糖燉蛋
  • 香辣魷魚
2024-12-01 626 views
Luna Kaffe (旺角)📍旺角通菜街25號地舖油封鴨白布冷烏冬 $88油封鴨好脆身附左芝麻醬估吾到都幾夾白布烏冬好煙銀配昆布面麵豉湯極體都幾好味7.5/10威靈頓牛柳 $98牛柳幾厚身酥皮好脆🤤🤤配菜翠玉瓜同粟米配菜都好食😋性價比好高7.6/10
Luna Kaffe (旺角)
📍旺角通菜街25號地舖

配菜都好食😋
性價比好高
7.6/10

2024-12-01 561 views
店名: Luna Kaffe地址: 旺角通菜街25號地舖旺角站E2出口,行4分鐘環境: 4/5價錢: 4.5/5味道: 4.5/5餐廳位置方便,晚飯時間5:30開始已經陸續入黎食飯,入面位置都好多🍽️環境舒服。呢次我哋俾CP值高🔝嘅威靈頓牛柳吸引👀喺旺角鬧市搵到呢間高CP值西式又可以鋸扒餐廳一定要嚟試吓😋白布烏冬配咖喱吉列豬扒❤️❤️❤️❤️❤️$88呢個白布烏冬係第一次試👏🏻烏冬質地煙靭彈牙,配上咖喱汁、芝麻醬。咖喱汁🍛有少少辣配上烏冬,好惹味❗️吉列豬扒炸得啱啱好好香脆,而且亦都唔會好肥膩,亦都配上沙律醬。個人認為白布烏冬值得推薦😍威靈頓牛柳❤️❤️❤️❤️❤️$98之前就睇中咗呢一個威靈頓牛柳🥩見到CP值好高👍🏻今次我哋就揀咗七成熟,佢嘅配菜有翠玉瓜同粟米🌽肉質粉嫩唔會太熟,而且咬落去好有牛味,牛柳偏腍身配上黑椒汁。$98可以食到威靈頓牛柳呢個值得大推🤗香辣魷魚❤️❤️❤️❤️❤️$38魷魚唔會靭🦑肉質彈牙,再配合醬料味道甜甜辣辣🍽,雖然係小食加配,但係份量都好多,可以兩個人share食👭🏻焦糖燉蛋 ❤️❤️❤️❤️$28食完正餐見到有呢個甜品焦糖燉蛋🍨決定一試。焦糖燉蛋比想像中份量大份🫢上面有一層脆卜卜嘅焦糖,配上甜甜
店名: Luna Kaffe

白布烏冬配咖喱吉列豬扒❤️❤️❤️❤️❤️

威靈頓牛柳❤️❤️❤️❤️❤️

香辣魷魚❤️❤️❤️❤️❤️

焦糖燉蛋 ❤️❤️❤️❤️
食完正餐見到有呢個甜品焦糖燉蛋🍨決定一試。焦糖燉蛋比想像中份量大份🫢上面有一層脆卜卜嘅焦糖,配上甜甜嘅燉蛋,入口香滑,呢個作為甜品好滿意😆

Yellow Pine ❤️❤️❤️❤️
呢個菠蘿沙冰🍍係套餐價價錢,只需要加$15就有特飲。飲落去覺得好清新,味道酸酸甜甜,十分開胃😊大部份主食都會配上餐湯同飲品架~