Hiring
See All 12 Jobs
2024-10-14 135 views
間中都會去堅信號,因為屋企附近有一間而且價錢合理。見到佢最近推出「堅信號x天仁茗茶」餐牌。當上海生煎皇遇上台灣茶葉及茶飲以茶入饌 ,鐘意飲茶嘅我。一於去試吓👍*生煎包 招牌生煎包,外皮金黃酥脆,咬落去濃郁嘅肉汁彈晒出嚟,肉餡夠鮮嫩👍*人蔘烏龍雞髀肉小籠包小籠包內雞肉夠鮮美,肉汁夠多,外皮有淡淡嘅烏龍茶香。好味好特別*櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯湯飯色彩繽紛,配料豐富。蝦仁鮮甜。加上粒粒蟹籽與香片茶成絕佳搭配。*櫻花蝦燒鮑魚香片茶湯飯鮑魚嘅鮮味融合咗櫻花蝦的香氣,口感豐富,搭配香片茶湯飯,好好味。*秘製豬扒蔥油拌麵麵條彈牙,厚切豬扒味道濃郁,蔥油香氣恰到好處。唔錯*總結堅信號的生煎包確實係好食,其他主菜CP值高,呢個「見字食茶 Yum
Cha」 聯乘餐,絕對值得一試

*生煎包

*人蔘烏龍雞髀肉小籠包

*櫻花蝦蟹籽大蝦香片茶湯飯

*櫻花蝦燒鮑魚香片茶湯飯

*秘製豬扒蔥油拌麵
麵條彈牙,厚切豬扒味道濃郁,蔥油香氣恰到好處。唔錯

*總結
Cha」 聯乘餐,絕對值得一試