2023-06-05
深水埗既cafe真係多到試唔晒,而呢間日啡夜酒既cafe就岩晒我呢d愛酒之人,特別見佢有中式甜品主題既cocktail,好吸引咁😳🔸Ocho Chocolate Old Fashioned🔸打卡一流既cocktail✨用自家烘培既咖啡豆煙燻,一開咖啡香味四溢☕️杯邊有榛子醬同爆炸糖,甜甜地可以中和番較濃既酒味,仲可以感受到爆炸糖係口腔入面彈彈下既feel😆🔸St-germain Spritz🔸再黎一杯清爽口感既氣酒,接骨木花香配上熱情果同檸檬等,夏日飲好開胃🍹🔸唔係章魚燒賣🔸無論係個名定賣相都好得意,原來係炸燒賣再配上日式章魚燒醬汁,估唔到又幾夾😳🔸清酒忌廉蟹肉紅蝦米扁意粉🔸新出既微醺系列,加入左清酒去煮意粉🍶酒味唔重,基本上唔飲酒既朋友都食到,蟹肉好多好足料,意粉夠al dente我好鍾意😋🔸楊枝甘露🔸我最期待既甜品cocktail😍面層舖左大樹菠蘿乾粒,椰漿配上底層既芒果、番石榴、柚子等,酸酸甜甜再加上冧酒,飲落個味都真係好似楊枝甘露,滿足晒我呢d酒鬼甜品胃❤️🔸紫米露🔸啖飲落去首先會飲到面層甜甜地既紫薯泡泡,之後就係酒體幾強既冧酒味,最底真係有紫米,煙煙韌韌好有咬口😋上網睇番先知原來
🔸St-germain Spritz🔸
🔸唔係章魚燒賣🔸
🔸清酒忌廉蟹肉紅蝦米扁意粉🔸
🔸楊枝甘露🔸
🔸紫米露🔸
上網睇番先知原來逢星期日晚會有busking表演,下次夾啱時間再約朋友過去chill下✨