有日經過中環發現位於卑利街斜路上有間低調嘅紅屋子🙂‍↕️❤️原來係一間入夜後超有氣氛嘅意大利餐館🍽️牆壁掛咗好多經典嘅黑膠唱片💿空間唔大,但整體感覺好溫馨✨仲有開放式廚房可以望到外國廚師烹調菜式🙂‍↕️適合同朋友嚟把酒談心,放鬆一番🥂🌟𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐭𝐞𝐫 / 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭 / 𝐌𝐢𝐱🧀 $𝟏𝟗𝟎拼盤有大size同小size,呢份小size已經好大份,兩個人食都會飽🤣拼盤有三款火腿同三款芝士,包括風乾牛肉、風乾火腿同沙樂美腸,而芝士就有金文拔、羊奶芝士同Brie Cheese🧀 另外仲配有烤得超脆嘅酸種麵包、堅果同橄欖✨個人就最喜歡風乾牛肉配金文拔芝士😋🌟𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐌𝐞𝐚𝐭 & 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬🥩 $𝟐𝟓𝟎 性價比好高嘅烤安格斯牛配薯蓉!餐廳有自己調教嘅生熟度,牛肉切好一件件,肉質軟嫩多汁,而且肉味超香濃!✨❤️另外配上抱子甘藍同烤蔥,連埋軟滑嘅薯蓉一齊食好滿足😌🌟𝐄𝐠𝐠𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧🍆 $𝟏𝟒𝟎超邪惡嘅芝士焗茄子千層😈Ricotta Cheese 澎湃得誇張!蕃茄醬味道好濃郁,每啖都是軟綿綿嘅芝士同入味嘅茄子,芝士控不能錯過🥹🧀🌟𝐌é𝐧𝐚𝐠𝐞 À 𝐓𝐫𝐨𝐢𝐬 $𝟗𝟎

🌟𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐌𝐞𝐚𝐭 & 𝐏𝐨𝐭𝐚𝐭𝐨𝐞𝐬🥩 $𝟐𝟓𝟎

🌟𝐄𝐠𝐠𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐏𝐚𝐫𝐦𝐞𝐬𝐚𝐧🍆 $𝟏𝟒𝟎

🌟𝐌é𝐧𝐚𝐠𝐞 À 𝐓𝐫𝐨𝐢𝐬 $𝟗𝟎
這道甜品由巨型朱古力曲奇、雲呢拿雪糕同開心果碎三樣組成😈甜品用鐵鍋上,朱古力曲奇焗到外脆內軟心!有啲似心太軟,中間會有流心嘅朱古力醬🤤配上雲呢拿雪糕有冰火交融嘅感覺🫶🏻最頂再加上開心果碎同焦糖醬,真係超級邪惡😂食到尾會覺得有啲漏同太甜🤣

🌟𝐏𝐢𝐧𝐤𝐲’𝐬 𝐔𝐩 $𝟗𝟎
呢杯以龍舌蘭酒同曼奇諾苦艾酒做底,加入葡萄柚、水果糖漿、酸橙同蘇打水,入口好香葡萄柚味,果味比較重🙂‍↕️

🌟𝐀𝐛𝐬𝐢𝐧𝐭𝐡𝐞 𝐂𝐨𝐥𝐚𝐝𝐚 $𝟏𝟎𝟎
呢杯以苦艾酒做基底,配上椰汁、菠蘿、薄荷奶油、酸橙同蛋清,飲落有少少泰式風味🤪而且甜得嚟幾清新!