2021-03-21
今日lunch黎到厚福街搵野食,我同飯腳同事都好肚餓想食多d。同事突然見到街尾嘅大門橫丁出左個4拼串燒丼,任選4選串燒配糖心蛋、飯同飲品都係$59,肉食獸嘅我地梗係要一戰!食飯時間都全院滿座,等左差唔多10分鐘先有位。入座好彩坐到卡位,其他枱會比較迫。餐牌有超多串燒種類任君選擇,有鹽燒、汁燒、韓醬燒及辛辣燒等等。不過喺我地準備落單果陣,店員竟然同我地講串丼多人嗌,廚房多單所以要等大約半個鐘!好彩我地之後出site食飯時間比較flexible,普通打工仔得一個鐘食飯真係要問清楚先好入座呀。==============================串燒丼 (4款串燒) $59叫左以下4款串燒1. 黑椒蜜糖脆皮腸2. 汁燒豬腩串3. 汁燒雞肉串4. 汁燒金菇牛肉卷 結果呢個串燒丼真係等足半個鐘,串燒黎到熱辣辣,汁燒嘅串燒夠哂juicy,份量都好多,仲有半隻賣相超靚嘅糖心蛋。仲有杯凍嘅柑桔蜜。下次要試埋d要加少少錢好似牛小排、鰻魚等靚料!大門橫丁 (厚福街)📍尖沙咀厚福街9號豪華閣地下
叫左以下4款串燒
1. 黑椒蜜糖脆皮腸
2. 汁燒豬腩串
3. 汁燒雞肉串
4. 汁燒金菇牛肉卷
大門橫丁 (厚福街)
📍尖沙咀厚福街9號豪華閣地下