2024-04-28 167 views
通常出去食飯🍽️湊住大小熹寶👦🏻👶🏻嘅我地,打邊爐,放題類別一定唔係首選,今日難得小型家庭聚會夠晒人腳幫手,梗係要拆餐飽行行下wegomall 發現有間古色古香嘅餐廳🍴一鍋烽🍲裝修特別👍🏻座位仲非常闊落,一望之下原來係任食火鍋😍咁就岩晒我地啦‼️火鍋款式都有好多種-烤魚🐟/雞煲🐔/牛肉🥩/啖啖肉套餐,最終店員推介之下我哋揀咗任食惹味雞煲套餐先品嘗雞煲,再揀選湯底打邊爐2️⃣款食法雞煲肉質滑嫩一啲都唔嚡,配埋香噴噴醬汁,非常惹味😋而且份量仲非常足料👍🏻睇下大小熹寶食得幾開心❤️火鍋方面,湯底我地揀選鴛鴦鍋,美人豬骨鍋同馬來沙嗲鍋,湯底濃郁有辣有唔辣,咁就可以滿足到大人小朋友嘅口味啦💕套餐仲包埋極品海鮮拼盤,鍾意食海鮮嘅朋友一定唔可以錯過,賣相吸引之餘,佢哋嘅游水海生蝦🦐新鮮鮑魚、日本帶子、扇貝,爽脆魚片🐟鮮味十足,非常清甜而其他火鍋美食,美國肥牛🥩一定唔少得,肉質幼嫩,油份適中唔肥膩,令人食到停唔到口。手打丸🍢款式種類多,爽滑彈牙,香脆魚皮鬆香可口,脆卜卜,火鍋美食,多達50款,任飲多款飲料及指定啤酒🍻今餐大小熹寶都非常拆得,由頭食到尾無停口,要快諗定下次幾時再嚟嚕

先品嘗雞煲,再揀選湯底打邊爐
2️⃣款食法