2024-04-10
天氣突然轉涼,心心念念要打邊爐🍲,黎到位於荃灣西海之戀商場一樓座無虛席的「牛牛日式火鍋放題」,餐廳位於地鐵上蓋,位置便利。餐廳設有寛闊卡位雅座,枱面夠大可以放多點食物飲品🍸,坐得分外舒服,而且對着藍巴勒海峽一帶醉人景色,欣賞風景同時又可以食高質牛。有多款湯底,任君選擇有辣有唔辣,我哋揀咗泰式冬陰功酸辣蝦湯、夠曬酸辣味,好開胃,而且加上椰漿特別香濃。關東壽喜燒鍋整體偏甜,但非常有誠意提供生蛋一隻,用黎享用高質和牛時可蘸上壽喜燒的味淋和生蛋蛋液,加倍絲滑增加風味。我哋惠顧C餐:澳洲和牛套餐,多款牛肉部位任食、極上牛舌、丹麥王樣牛小排、澳洲綠草園羊肩肉、澳洲安格斯牛、肉質不錯,牛味夠曬濃,大推有咬口牛舌,和沒有多餘騷味的羊,論其新鮮程度,每一片都入口即化,多食幾碟都回曬本。海鮮方面仲有特大原隻扇貝,咁既價位都食到都偷笑了,仲有爽彈虎蝦都是必食的。熟食方面:麻辣鴨血唔會一夾就散,有一定韌度,仲有泰式香脆單骨雞翼、五香滷水雞翼,炸燒賣同埋自助shake 薯條🍟,提供多款shake shake 粉。還有提供各款丸類、即食面、蔬菜🥬、甜品有雀巢等牌子雪條。惠顧C餐仲可以免費任飲清酒🍶、白酒、紅酒🍷、
惠顧C餐仲可以免費任飲清酒🍶、白酒、紅酒🍷、酒鬼大愛🥰小酌一杯。
除咗打邊爐嘢,我呢度仲有日式和服試着打卡,仲有繪馬祝願牌,大滿足。