2022-07-18 211 views
牛舞已經係第二次黎,雖然以烤肉放題黎講佢價錢唔算平,不過佢嘅任食薩摩牛質素堅係高,唔想食咁貴,佢都仲有幾個唔同級數揀,而且座位闊落,地方乾淨企理,食得放心。野飲選擇唔算太多。火鍋料、熱食、甜品、雪條都可以喺自助區拎。雪條全部係明治,都有唔少選擇。一坐低每人拎左野飲先。入座前已經要揀定食咩餐同湯底,因為一入座就開始計時了。烤肉套餐分左五個價位,以平日正價計,由$218至$688不等,我地黎就係為左食薩摩牛,所以就揀左最貴嘅薩摩和牛放題套餐。涮涮鍋($58) - 套餐本身只包左烤肉,如果想打埋邊爐可以另加$58要個湯底,湯底四選一,我地揀左芫荽豚骨湯,裡面都幾多芫荽,另外仲有粟米同冬菇,幾夠味。每張枱都有烤肉爐同電磁爐,烤肉爐雖然唔算大,但火力都好足夠。枱上面已經有調味料。4%奇跡之牛巨切 - 哩個奇跡之牛係一次性嘅,只要兩位或以上點和牛套餐就有得送。雪花紋超靚,但因為多脂肪再加上薄切,快快燒十零秒同要不時反下佢。牛舞拼盤 - 拼盤同樣係一次性,包左七款唔同嘅肉,點任合一個牛肉套餐都有送,不過如果好似我地咁點薩摩牛套餐,其實拼盤內嘅肉都可以再任點。薩摩和牛套餐同落一級嘅樂天澳洲和牛套餐,分
野飲選擇唔算太多。
火鍋料、熱食、甜品、雪條都可以喺自助區拎。

雪條全部係明治,都有唔少選擇。
一坐低每人拎左野飲先。

芫荽豚骨湯
枱上面已經有調味料。
4%奇跡之牛巨切

牛舞拼盤
薩摩和牛套餐同落一級嘅樂天澳洲和牛套餐,分別除左有薩摩和牛之外,仲多左甲羅燒、鮑魚、雞泡魚乾......哩啲較貴價嘅水產,所以我地當然唔可以錯過。

試晒薩摩牛、澳洲和牛同美國Prime,每一款牛都有唔同部位嘅牛肉,而每一個部位亦有唔同口味選擇,非常多款。

虎蝦 - 好大隻,肉質扎實彈口。

鹽味扇貝 - 扇貝唔會得個殼大,肉質微彈。

每款牛肉都點左啲試下,全部都好嫩腍冇筋,薩摩和牛同澳洲和牛脂肪明顯比其他牛肉脂肪更平均。
肉類

磯煮鮑魚 - 本身已經熟左,再燒返熱佢就食得,鮑魚彈口得黎唔會太韌,非常入味。

甲羅燒 - 甲羅燒同蛋漿係分開上,燒到咁上下先加蛋漿入去蟹殼度。蟹膏味道都濃郁,如果有埋多士佐食更好。
肉類

梅酒 - 清酒梅酒都有得任飲,梅酒幾香甜,好易入口。
梅酒
火鍋料 - 主角係牛肉,所以都冇乜食其他火鍋料,只求其夾左啲蔬菜食下。
火鍋料
甜品 - 泡芙雪得夠凍,口感鬆軟。蛋糕唔會太乾。
甜品

雪條 - 有八款唔同口味,最鍾意杏仁朱古力同藍莓乳酪。
雪條

Mocha - 咖啡機仲有多款咖啡任斟。
總結,薩摩牛肉質素無庸置疑,120分鐘時限雖然唔算好鬆動但都夠嘅,如果唔係話一定要食薩摩牛同貴價水產,個人覺得次一級嘅澳洲和牛套餐更加抵玩,人頭消費仲平左四成。
$789 (Dinner)
芫荽豚骨湯
4%奇跡之牛巨切