2021-05-13
原來屋企附近有間幾出名嘅印度餐廳,見佢lunch set可以任食naan所以嚟試下。Special set lunch有8款選擇,大部份都係一個咖哩配兩件烤雞。我地點咗butter chicken + garlic chicken kebab $78 同埋 tomato beef flank + garlic chicken kebab $78次次食印度菜都會點Butter chicken,微辣啱晒唔太食得辣嘅人,雖然唔辣但好香香料味。Tomato beef flank顏色比起Butter chicken深色,睇落好似係好濃味同好辣咁。食落只有少少蕃茄味,咖哩味濃而辣度就比Butter chicken再辣少少。牛腩無中式嘅煮得咁腍,但唔會好難先咬得開,最緊要係夠牛味。Garlic chicken kebab每個餐有兩件,用熱到出煙嘅鐵板上枱,味道正常唔係特別好食。另外點咗一份威化胡椒餅,係平時食印度菜會送嘅餐前小食。圓錐形造型好得意,食落脆卜卜胡椒味好出少少辣,配埋青色嘅薄荷乳酪沾醬,好味次次食印度嘢都一定飲嘅Mango Lassi跟餐+$15就有,好抵!任添任食嘅naan叫咗一份pl
另外點咗一份威化胡椒餅,係平時食印度菜會送嘅餐前小食。
任添任食嘅naan叫咗一份plain一份garlic,呢度嘅naan比較厚身唔係走酥脆路線,但口感煙韌充滿麥香。
本身一塊都比一般大塊,所以最後都無再追加就已經食飽咗。
細食嘅人嚟食感覺會無咁抵,不過$78有呢個質素算係物超所值!