2024-07-06
朋友很喜歡飲清酒,今日同佢去咗間任飲清酒的餐廳,任飲清酒3小時女士收費$98,男士收費$168。🌙沙律-蟹肉蟹籽沙律蟹籽鹹鹹香香入口脆卜卜,青瓜絲爽脆,配上沙律醬。🌙刺身🌱間八肉質爽脆,肥而不油膩。🌱油甘魚魚的油分較豐富,肉質細滑。🌱帆立貝厚切帆立貝口感豐盈,味道鮮甜。🌱赤身帶少許酸味跟醬油和芥辣很夾。🌱赤蝦肉質爽口彈牙,味道鮮甜。🌙壽司🌱左口魚邊魚肉和飯融合一齊,油香滿分💯。🌱鰝鰺肉質爽口,魚味濃郁。🌱蜜柑鯛味道很有趣,有蜜柑味,細嚼之下又有啲甜味。🌱金目鯛油脂豐富,肉質爽滑。🌱松葉蟹肉蟹肉幾多。🌱中拖羅魚肉油脂適中,酸度較重,冇筋。🌱大拖羅魚的油脂很多,入口有融化的感覺。🌱北海道海膽海膽分量很多。🌙燒物🌱薄燒和牛3件和牛燒得焦香,肉質嫩滑,蒜片頗辣。🌱黑松露鵝肝多士2件鵝肝煎得乾身,多士焦脆。🌙揚物-鮑魚天扶良鮑魚有咬口,味道鮮甜。番薯味道清甜;南瓜口感粉嫩。🌙主食-迷你昼月玉子丼肉餅內有勁多軟骨,口感爽脆,玉子帶甜,篤爛隻蛋一齊食,蛋汁流入飯中就好食。🌙吸物煮蜆海帶湯,湯很清。🌙甘物牛角包窩夫,窩夫口感微韌,裏面搽咗層果醬,味道甜甜跟士多啤梨片微酸很夾。
蟹籽鹹鹹香香入口脆卜卜,青瓜絲爽脆,配上沙律醬。 🌙 刺身
🌱間八
肉質爽脆,肥而不油膩。
🌱油甘魚
魚的油分較豐富,肉質細滑。
🌱帆立貝
厚切帆立貝口感豐盈,味道鮮甜。
🌱赤身
帶少許酸味跟醬油和芥辣很夾。
🌱赤蝦
肉質爽口彈牙,味道鮮甜。 🌙 壽司
🌱左口魚邊
魚肉和飯融合一齊,油香滿分💯。
🌱鰝鰺
肉質爽口,魚味濃郁。
🌱蜜柑鯛
味道很有趣,有蜜柑味,細嚼之下又有啲甜味。
🌱金目鯛
油脂豐富,肉質爽滑。
🌱松葉蟹肉
蟹肉幾多。
🌱中拖羅
魚肉油脂適中,酸度較重,冇筋。
🌱大拖羅
魚的油脂很多,入口有融化的感覺。
🌱北海道海膽
海膽分量很多。 🌙燒物
🌱薄燒和牛3件
和牛燒得焦香,肉質嫩滑,蒜片頗辣。
🌱黑松露鵝肝多士2件
鵝肝煎得乾身,多士焦脆。 🌙揚物-鮑魚天扶良
鮑魚有咬口,味道鮮甜。番薯味道清甜;南瓜口感粉嫩。 🌙主食-迷你昼月玉子丼
肉餅內有勁多軟骨,口感爽脆,玉子帶甜,篤爛隻蛋一齊食,蛋汁流入飯中就好食。 🌙吸物
煮蜆海帶湯,湯很清。 🌙甘物