2024-10-24 3497 views
「昼月」最近推出假日午市放題,本星期日特來嚐嚐。餐廳在3樓,扶手電梯直上,抬頭就可以看到一輪明月投影在天花頂,是餐廳的特色。日本風格裝修,地方開揚,光整明亮,座位寬敞。放題用QR CODE 掃碼下單,在幾個大項中自己選擇,任點任食。除自選之外,還有“沙律”、“刺身拼盤”和“甜品”首先奉上的是日式沙律,新鮮沙律菜配上日式麻醬,酸酸甜甜,非常醒胃。“刺身拼盤”包括三文魚、時令魚、赤蝦和原隻燒鮑魚。鮑魚鮮甜爽口,而燒鮑魚更多一份香味。“刺身”:三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、季節魚類、時令貝類。刺身都非常新鮮,肉質上乘,鮮甜味美。“炸物”:日式吉列蠔,炸得脆口,味道也不錯,蠔的鮮味仍能保持。“燒物”:燒鯖魚、燒雞翼串、燒虎蝦。鹽燒鯖魚,原汁原味;串燒雞翼,出奇地美味;虎蝦大大隻,燒得香噴噴,肉質爽口彈牙,吃完一隻又一隻。“鍋物”:壽喜燒野菜鍋、安格斯牛肉片、日本豚肉片。鍋底是滿滿的大白菜、金菇、豆腐、薯粉和冬菇,加入肉片慢煮,肉質保持鮮嫩,就別滋味。“迷你丼飯”:和風牛肉丼、日本豚肉丼、海之幸丼。丼飯各有風味,但都調味得很好,其中海之幸丼,更有海鮮刺身,還包括海膽刺身,真讓人驚喜。“甜品”是雪糕

甜品”是雪糕窩夫,賣相漂亮,窩夫香口,雪糕球內有碎朱古力,製作出色。
這裏的食物質素高,尤其是刺身和燒物,令我一添再添。

日式沙律

和風牛肉丼、日本豚肉丼
海之幸丼
雪糕窩夫
  • 窩夫雪糕
想搵間環境舒適又啱收工暢飲嘅居酒屋? 今次介紹嘅「昼月」絕對係唔錯嘅選擇。由銅鑼灣地鐵站行過嚟都唔洗10分鐘,平時收工或者假日嚟歎都好方便!餐廳以木系裝潢為主,裝修簡約的帶有和風格調🏮 感覺令人好舒適!‼️重點嚟啦‼️ 昼月 🍶清酒放題⭐️逢星期三/日,只需 HK$98 就有3小時任飲 (其他日子:男士$168;女士$98 )超過35款高質清酒任你飲,CP值高到天花板,啱晒埋一班朋友嚟傾偈敘舊啦🙂‍↔️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ昼月會席料理 二人前套餐 $880/2位 (另收加一服務費)𓐎沙律軟殻蟹沙律🥗 脆卜卜嘅軟殻蟹,香口又醒胃。𓐎刺身任選五款 各兩件今次揀咗間八、油甘魚、帆立貝、赤身、赤蝦款款都鮮嫩滑順,食得出師傳對挑選優質食材嘅用心和要求。𓐎壽司任選八款 每款最多兩件油甘魚、左口魚邊、鰝鰺、蜜柑鯛、金目鯖、松葉蟹肉、大拖羅(+$30)、北海道海膽(+$30)魚生鮮甜有光澤,飯糰香軟馥郁,海膽甘甜味濃,拖羅油脂豐富!每款都咁高質,爭啲以為自己食緊omakase😛𓐎 燒物 任選兩款厚燒牛舌芯 兩串、黑松露鵝肝多士 兩件牛舌質感鮮嫩彈牙,而鵝肝好juicy
想搵間環境舒適又啱收工暢飲嘅居酒屋?

‼️重點嚟啦‼️ 昼月 🍶清酒放題⭐️
逢星期三/日,只需 HK$98 就有3小時任飲
(其他日子:男士$168;女士$98 )

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

𓐎沙律
軟殻蟹沙律🥗 脆卜卜嘅軟殻蟹,香口又醒胃。

𓐎刺身任選五款 各兩件
今次揀咗間八、油甘魚、帆立貝、赤身、赤蝦
款款都鮮嫩滑順,食得出師傳對挑選優質食材嘅用心和要求。

𓐎壽司任選八款 每款最多兩件

𓐎 燒物 任選兩款
厚燒牛舌芯 兩串、黑松露鵝肝多士 兩件
牛舌質感鮮嫩彈牙,而鵝肝好juicy 仲搭配黑松露多士,真係夾得天衣無縫,仲減去不少油膩感🥰

𓐎揚物 任選一款
虎蝦天扶良
炸粉外層薄而鬆脆,大蝦彈牙爽口啖啖肉,好想散叫多件,但已經太full喇😌

𓐎主食 任選一款
鰻魚炒飯
每粒飯粒都炒粒粒分明,非常夠乾身,鰻魚調味又剛好,睇得出大廚嘅功架👍🏻

𓐎吸物
大蜆味噌湯
蜆夠鮮甜肉質嫩,湯夠濃又夠熱。

𓐎甘物
雪糕伴牛角包窩夫+日式濃茶流心月餅(限定)
窩夫口感香脆微靭,配上一口雲呢拿雪糕,為今餐劃上完美句號🥰
今次仲有限定嘅抺茶、焙茶月餅,特製流心令茶香同內餡完美融合,一食難忘。

整體用餐體驗好好,環境舒適,食物質素高,價錢又合理👍🏻
而最吸引人嘅當然係高品質嘅清酒放題,真係揾唔到下次聚會唔嚟昼月嘅理由🍶✨
2024-10-04 4129 views
【灣仔區】【昼月】第一次同一位女性朋友食飯,約喺銅鑼灣呢啲地方食日本菜就比較穩陣。見呢間好似好多好評、好受歡迎咁,就去試吓。去到之後朋友好中意佢哋和風裝修,非常好。侍應推薦我哋試 10 月新菜單裡面嘅「冬日松葉蟹,和牛宴」,真係 menu 都未見,試啦。套餐包「酒淆」不過我哋唔飲酒就冇要到,「漬物三點」整得好好食,好開胃。跟住個魚乾小食都好味,點埋沙律醬仲正。再之後試埋「蟹肉春卷」,好少用蟹肉咁樣炸,好特別。而「松葉蟹刺身四點」個蟹腳好多汁,好味,其他三款刺身都鮮甜味美。試埋香濃順滑嘅「松葉蟹甲羅燒」之後就開爐試個「壽喜燒鍋」喇,本身鍋裡面嘅「雜錦野菜」已經勁足料,落埋「A5和牛西冷」、「A5和牛片」同「日本豬梅片」更加係超高級享受。唔好以為好似唔係好多咁,其實嗰下我哋已經飽,最後都食唔晒呢個。因為套餐仲有個「北海道三色丼」,配料有日本海膽、松葉蟹肉同三文魚子,鮮味十足,講話飽但都勁快食晒。最後仲有個甜品係雪糕牛角窩夫,埋個靚尾。價錢係 $680 位,第二位半價,第三位以後七折,幾抵,最抵係佢包埋 $98 嘅三個鐘清酒任飲嘛。。。(地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓30

(地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖)

@dymn.co

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #昼月 #酒淆 #漬物三點 #蟹肉春卷 #松葉蟹刺身四點 #松葉蟹甲羅燒 #壽喜燒鍋 #北海道三色丼 #甜品 #清酒 #任飲清酒 #1am1527 #1ambackup
2024-10-03
2024-09-08 4579 views
餐廳昼月,地址係銅鑼灣謝斐道535號tower535,三樓,餐廳每逢星期三同星期日,都有3小時任飲,仲要超過35款嘅清酒性價比非常高,鍾意飲清酒嘅朋友一定要試吓呢個清酒放題 今日揀咗omakase 20道菜先付三款♥️刺身五點(𩶘魚,劍魚,赤蝦,拖羅,海膽魷魚)赤蝦size非常大,肉質柔軟又結職實,味道鮮甜,色澤仲非常誘人,因為赤蝦嘅外觀有一點紅色,增加了外觀視覺吸引力♥️餐廳今日生蠔沽清,改了帆立貝刺身,非常厚身,鮮甜,咬落有口感,是我非常喜歡的一款刺身♥️茶碗蒸熱辣辣嘅蒸水蛋配上墨魚汁,令到味道更加出眾,雞蛋蒸到非常滑,廚師水準一流水蛋嘅時間蒸到剛剛好,一放入口就已經滑落喉嚨了♥️麵豉湯入面有少量嘅紫菜,同埋一粒非常鮮甜又大粒嘅蜆肉,清清地嘅湯,又熱辣辣,好味♥️赤鱲魚壽司,金目鯛壽司,甘鯛壽司,間白魚壽司,油甘魚壽司,甜蝦壽司,海膽軍艦壽司♥️赤鱲魚肉質鮮嫩,具有自然的甜味,這使得它在口中散發出鮮美的風味,魚肉的質地非常柔滑,咬下去時會感受到細膩的口感,而且赤鱲魚油脂豐富♥️金目鯛魚的質地非常細膩,口感滑順,咬下去是幾乎不需要太用力,能瞬間在口腔內溶化♥️甘鯛肉質鮮美,肉質細緻柔嫩,入口即化,油

今日揀咗omakase 20道菜
先付三款

♥️刺身五點(𩶘魚,劍魚,赤蝦,拖羅,海膽魷魚)

♥️茶碗蒸

♥️甘鯛肉質鮮美,肉質細緻柔嫩,入口即化,油量適中

♥️間白魚魚肉較為清淡,有一種清爽天然的鮮味,肉質柔嫩

♥️油甘魚肉質彈性十足,魚油較多入口非常滑順,和醬油一齊食,更加鮮味

♥️甜蝦肉質鮮美,肉質柔軟細膩,入口咀嚼滲出甜甜的味道,非常鮮甜

♥️海膽軍艦,海膽份量多過壽司飯,非常之多的海膽,入口甘香鮮甜

• 刺身
  • 壽司
2024-08-13 5193 views
放假嚟到銅鑼灣的昼月,試佢新推出的假日午市放題任食2小時 。其實唔知道有呢個優惠,但同事食完話我知抵食,咁當然黎試吓,而且呢個優惠只限於Openrice 網上預付先有!只做到8月底。任食由12點開始,我地遲咗5分鐘,餐廳都已經坐咗八成人。我哋被安排坐喺吧枱,對住師傅,感覺有啲似食Omakase~前菜先黎沙律,然後就係每人一客賣相好靚嘅磯煮鮑魚併特選刺身三點,鮑魚好入味呀~主食任食:刺身:三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子,季節魚今日係鰆魚!刺身新鮮,完全冇漏單,季節鰆魚爽口帶油香,好好味!炸物包括:唐揚雞件、雞皮餃子、日式吉列蠔、炸日式章魚丸、芝士薯條。新鮮即炸!一品料理:燒靖魚、燒雞翼串、燒虎蝦、壽喜燒野菜鍋、安格斯牛肉火鍋片、日本豚肉火鍋片及要加錢的A4和牛片火鍋片。燒虎蝦真係嚇一跳,因為真係好大隻,我哋每人差不多食咗10隻!壽喜燒係唔可以錯過嘅,因為望落去平平無奇嘅壽喜燒,但啲安格斯牛肉真係好好食!望落去好肥,但食落口好爽口又好有油香,我哋encore咗三轉先肯收手。丼飯我哋只食咗迷你海膽海之幸丼,因為食壽喜燒食飽咗!其實仲有迷你和風牛肉丼、迷你生姜豚肉丼、迷你吉列蝦丼、關東煮、吸
主食任食:
丼飯我哋只食咗迷你海膽海之幸丼,因為食壽喜燒食飽咗!其實仲有迷你和風牛肉丼、迷你生姜豚肉丼、迷你吉列蝦丼、關東煮、吸物等!
甜品:特色自製刨冰機
差不多每個客人食完嘢都會去玩吓呢部刨冰機,都汽水落去就會出到質感細滑嘅刨冰,再加埋調味配料,又玩得又食得!
仲可以優惠價$78享有二小時清酒及汽水任飲,但因為已經有汽水任飲,所以我哋就唔飲酒了!
2025-01-24 0 views
超高質銅鑼灣日本菜今次嚟到Tower 535嘅⭐️昼月⭐️食日本菜🇯🇵佢而家仲做緊一月清酒3小時任飲優惠😳飲足三個鐘都係$88❤️任飲仲有得送一杯富士金襴whiskey,Add on+$68更可以任飲🥳係可以自己隨便出去斟,超方便🤩鍾意飲清酒嘅就真係超級抵,同埋估唔到嘢食都幾好食😛刺身(赤蝦($108/1)、赤貝($78/1)、生蠔($48/1)、池魚($98)):刺身全部都好新鮮,全部都好食,全部都建議大家可以試吓,池魚仲會配埋個酸汁,超級夾😍A5霜降和牛壽喜燒:和牛🐮超香,佢未至於入口即溶,但都係充滿牛油香味,都係唔使點咬就爛,好好食🥰($248)鮟鱇魚肝:第一下食有啲似午餐肉嘅味🤣口感好好,入口即溶😀($88)汁燒牛腸:好好味,牛腸嗰個汁嚟燒好夾,好好味🤤($88)📍昼月 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖#discoverhongkong #hkig #hkigfood #hongkong #hongkongfood #hkfood #hkeats #hkfoodie #food #foodie #foodies #hongkongfoodie #foo
超高質銅鑼灣日本菜
今次嚟到Tower 535嘅⭐️昼月⭐️食日本菜🇯🇵
汁燒牛腸:好好味,牛腸嗰個汁嚟燒好夾,好好味🤤($88)
📍昼月 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
#discoverhongkong #hkig #hkigfood #hongkong #hongkongfood #hkfood #hkeats #hkfoodie #food #foodie #foodies #hongkongfoodie #foodstagram #foodism #instafood  #tasty #yummy #delicious
2025-01-16
2025-01-22 27 views
見 OpenRice 咁多 靚相 & 好評, 我地就抱住滿滿嘅期待而黎咗喇~ 餐廳好旺好旺好旺場, 師傅好多好多好多單, 我地試住清酒 傾吓計 影吓相 自拍下 ☺️ 耐心靜候~ 試咗幾款 🍶 甜甜地 易入口, 清酒初哥如我倆 都飲得開心呀~ btw,昼月個 +$88 任飲3小時1月有新品牌 & 會送一杯 “富士金襴 whiskey” (再 +$68 就任飲埋佢)池魚刺身 $96時令生蠔 $68/隻新鮮 厚肉 肥美後: 宮崎大米豚壽喜燒 $198前: 雞皮餃子 $58雞皮燒得香口, 饀料肉汁 keep 得住~ 呢個鍋唔錯, 啲豚肉味濃唔膩~ 燒日本黑豚肉 $48鰻魚手卷 $48燒大蔥雞肉串 $48

btw,
昼月個 +$88 任飲3小時
1月有新品牌 &

池魚刺身 $96

時令生蠔 $68/隻

新鮮 厚肉 肥美

後: 宮崎大米豚壽喜燒 $198
前: 雞皮餃子 $58

雞皮燒得香口, 饀料肉汁 keep 得住~

呢個鍋唔錯, 啲豚肉味濃唔膩~

燒日本黑豚肉 $48

鰻魚手卷 $48

燒大蔥雞肉串 $48
上次食完午餐,對呢間餐廳念念不忘。今次二刷晚餐,因為呢到逢星期六一二有$88(女仕,男仕$168)清酒任飲三小時同串燒買一送一!好彩有book檯咋,full house!見到大家都叫到成檯嘢,即刻餓左!去到酒櫃真心驚喜,三十幾款清酒任揀🍶!仲有熱鍋可以加熱添!好貼心!🍣壽司盛合(八貫) $258當中有蝦,海膽,魷魚,同唔同嘅魚!款款都好味,新鮮就係無敵,壽司飯仲好好食!想encore呀!🐟池魚 $98呢個係店長推介,新鮮運到㗎!真係鮮甜彈牙!冇介紹錯!🦪燒扇貝 店長推介嘅secret menu,燒得啱啱好,肉嫩又多汁🦐鹽燒大虎蝦 $98大大隻虎蝦,肉質爽脆又香蝦味🐟蒲燒鰻魚 $68燒鰻魚熱辣辣真係好滋味!油份十足!🍗明太子燒免治雞棒 $58平時食燒汁多,用明太子配又幾夾喎🍢鹽燒雞胸軟骨 $48加啲檸檬汁,脆脆嘅軟骨好味呀🫓汁燒豆腐 $28燒到脆面嘅豆腐配左燒汁,惹味!🍄‍🟫燒杏飽菇 $28杏飽菇加上蒜蓉,又多汁又香口!

🍣壽司盛合(八貫) $258
🐟池魚 $98
呢個係店長推介,新鮮運到㗎!真係鮮甜彈牙!冇介紹錯!
🦪燒扇貝
店長推介嘅secret menu,燒得啱啱好,肉嫩又多汁
🦐鹽燒大虎蝦 $98
大大隻虎蝦,肉質爽脆又香蝦味
🐟蒲燒鰻魚 $68
燒鰻魚熱辣辣真係好滋味!油份十足!
🍗明太子燒免治雞棒 $58
平時食燒汁多,用明太子配又幾夾喎
🍢鹽燒雞胸軟骨 $48
加啲檸檬汁,脆脆嘅軟骨好味呀
🫓汁燒豆腐 $28
燒到脆面嘅豆腐配左燒汁,惹味!
🍄‍🟫燒杏飽菇 $28
杏飽菇加上蒜蓉,又多汁又香口!

2025-01-14
$350 (Dinner)
2025-01-20 0 views
今次終於有機會嚟呢間bookmark📗咗好耐嘅餐廳試下,仲可以好chill咁慢慢嘆足3個鐘清酒嘅放題添,啱哂我哋呢啲酒鬼🤩。沿住電梯上去已經見到‘’昼月‘’嘅大月光🌕,好有儀式感,餐廳用上木系裝修同時亦掛上日式暖簾,地方開揚闊落,坐得舒服🥰。🍶清酒放題$88有3小時可慢慢暢飲,最啱同閨蜜摯友傾計吹水,仲有成廿幾款清酒任飲,有甘口有辛口,可以試到不同口味,啱哂我哋呀。🥢唐揚白蝦 $88炸到脆卜卜好香口,蝦仔鮮甜,最緊要係佐酒一流呀。🥢燒雞心$48質地爽彈,簡單鹽味已經好好味。🥢燒雞皮$38被燒過嘅雞皮口感香脆中帶Q彈,食落亦唔覺油膩。🥢西京銀鱈魚$168味道甘甜,肉質軟嫩幼滑,並帶啖啖脂香,佐酒一流。🥢壽司盛合10貫$308有牡丹蝦、赤身、中拖、海膽魷魚、海膽、劍魚腩、帆立貝及3款白身魚,用上赤醋飯,我哋最鍾意就係牡丹蝦,超鮮甜爽彈,而且蝦頭膏仲非常甘香添。🥢池魚刺身$98每日優惠嘅池魚,只係$98真係好多片,質地爽滑,只需沾少少酸醋汁就可以特出到鮮味。🥢燒北海道帆立貝$128帆立貝彈牙鮮甜,並帶濃香牛油味,最緊要飲埋貝殼上嘅鮮甜湯汁。而家1月清酒放題仲有得送新品牌富士金襴whiskey

🍶清酒放題$88

🥢唐揚白蝦 $88
炸到脆卜卜好香口,蝦仔鮮甜,最緊要係佐酒一流呀。

🥢燒雞心$48
質地爽彈,簡單鹽味已經好好味。

🥢燒雞皮$38
被燒過嘅雞皮口感香脆中帶Q彈,食落亦唔覺油膩。

🥢西京銀鱈魚$168
味道甘甜,肉質軟嫩幼滑,並帶啖啖脂香,佐酒一流。

🥢壽司盛合10貫$308

🥢池魚刺身$98

🥢燒北海道帆立貝$128

而家1月清酒放題仲有得送新品牌富士金襴whiskey一杯添🤩,另外加$68就有得任飲喇。

2025-01-11 267 views
同朋友一行五人到餐廳晚飯,事先已book好位及預訂三個松葉蟹壽喜燒和牛宴,因為有朋友唔食海鮮,再另外散叫熟食,book位時已問準餐廳可以預訂三個套餐。先來前菜兩碟,店員話係三個set嘅份量,再來一大碟沙律,店員表示係三個set份量,再來一大碗海鮮丼,店員再聲稱係三個set份量,壽喜燒兩鍋,店員仍然堅持係三個set份量,明顯兩個鍋啲份量係一模一樣,呢一刻我真的受不了🔥🔥🔥向餐廳反映不滿,餐廳俾返第三個壽喜燒我哋,此等卑劣手法,試圖蒙混過關,欺騙客人,目的減低食物成本,再者餐單上的A5和牛西冷,A5西冷牛片,質素差劣,本人一直支持留港消費,但係香港啲餐廳實在太唔爭氣🤬
A5和牛西冷A5和牛片壽喜燒鍋
2025-01-10
$556 (Dinner)
2024-12-23 516 views
一見有呢個清酒放題飲就好想嚟啦果然係冇失望嘅除咗清酒好味,食物都好有質素環境又舒服,好開揚🩵清酒Free Flow$88任飲清酒真係好抵仲要有好多選擇,好多支任揀店員有介紹由上至下係越嚟越甜嘅今次我哋試咗五支,五支都好高質鍾意飲清酒嘅朋友真係一定會嚟黎🩵鹽燒油甘魚鮫平時食開三文魚鮫,原來油甘魚鮫都好好味唔好以為魚鮫就無肉,其實都啖啖肉仲要有好多油脂,正🩵北寄貝刺身拼盤有松葉蟹腳,北寄貝,金鯛,赤蝦全部都非常新鮮🩵活帆立貝帆立貝好大粒,好爽口🩵唐揚雞件雞件非常Juicy,脆漿唔會太厚🩵厚焼牛舌芯牛舌心唔會好韌🩵時令生蠔生蠔好有海水鮮味,大大隻好fresh🩵三文魚壽司,左口魚邊壽司,鰻魚壽司,軟殼蟹手卷壽司同手卷都唔錯,都好有質素🩵海膽蔥拖羅卷海膽一啲都唔吝嗇,有好多喺壽司上面拖羅都好肥美,兩樣夾埋好好食
一見有呢個清酒放題飲就好想嚟啦
果然係冇失望嘅
除咗清酒好味,食物都好有質素
環境又舒服,好開揚

🩵清酒Free Flow
$88任飲清酒真係好抵
仲要有好多選擇,好多支任揀
店員有介紹由上至下係越嚟越甜嘅
今次我哋試咗五支,五支都好高質
鍾意飲清酒嘅朋友真係一定會嚟黎

🩵鹽燒油甘魚鮫
平時食開三文魚鮫,原來油甘魚鮫都好好味
唔好以為魚鮫就無肉,其實都啖啖肉
仲要有好多油脂,正

🩵北寄貝刺身拼盤
有松葉蟹腳,北寄貝,金鯛,赤蝦
全部都非常新鮮

🩵活帆立貝
帆立貝好大粒,好爽口

🩵唐揚雞件
雞件非常Juicy,脆漿唔會太厚

🩵厚焼牛舌芯
牛舌心唔會好韌

🩵時令生蠔
生蠔好有海水鮮味,大大隻好fresh

🩵三文魚壽司,左口魚邊壽司,鰻魚壽司,軟殼蟹手卷
壽司同手卷都唔錯,都好有質素

🩵海膽蔥拖羅卷
海膽一啲都唔吝嗇,有好多喺壽司上面
拖羅都好肥美,兩樣夾埋好好食
同朋友嚟咗銅鑼灣呢間居酒屋,佢哋逢星期六/一/二做緊清酒放題優惠,每位都只係$88就可以飲足3個鐘。清酒嘅款式種類都唔少,辛口甜口嘅都有,可以任斟任飲,非常抵玩。飲酒之餘當然要食埋嘢,我哋午市去除咗有丼飯套餐亦都有多款定食選擇,亦都有串燒等嘢食。定食都幾豐富,包咗前菜漬物、沙律、茶碗蒸、味噌湯同餐飲。安格斯牛小排壽喜燒 $158叫咗份牛小排壽喜燒定食,入面除咗有大大塊嘅牛小排,仲有豆腐、娃娃菜、金菇、粉絲等蔬菜。牛小排點埋生雞蛋食,口感就更加滑溜。特選海膽刺身定食 $198呢款海膽刺身定食刺身嘅種類都唔少,好似有帶子、鯛魚、池魚、墨魚、吞拿魚、赤蝦等,當然唔少得仲有海膽,賣相都好精美。刺身夠新鮮,肉質爽嫩鮮甜。帶子刺身夾住海膽一齊食,鮮味同口感層次更加係double up。薄燒和牛(3件) $158和牛用醬汁燒過入晒味,肉質腍嫩,入面仲卷住蔥同蒜片,食落非常惹味。宮崎豚肉 $38豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。燒芝士年糕 $48芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。大蔥雞肉串 $48大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。。。昼月 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 5

安格斯牛小排壽喜燒 $158

特選海膽刺身定食 $198

薄燒和牛(3件) $158

宮崎豚肉 $38
豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。

燒芝士年糕 $48
芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。

大蔥雞肉串 $48
大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。

昼月 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖

⚠️鍾意飲清酒人士注意⚠️清酒放題+日式料理,多種串燒、炸物、刺身、壽司。餐廳位於銅鑼灣Tower 535,環境舒適,燈光柔和,令人放鬆心情,盡情𣈱飲。🥢北寄貝拼盤 $228🐠金目雕頭鮫 $108~肉質細膩且富有彈性,味道溫和,燒過嘅肉質更堅韌,搭配醬汁更增強風味。🍣壽司盛盒(十貫) $308~ 三文魚、赤蝦、金目雕、蜜柑雕、池魚、中拖羅、海膽、墨魚、大拖羅、左口魚邊。🍢昼月串燒盛合(八款) $248~ 雞翼、雞髀菇、手打雞肉棒、雞肝、雞軟骨、宮崎豚肉、粟米、鹽燒日本青椒仔。🥢鹽燒秋葵 $28🍶 Free Flow $88@~ 數十款清酒選擇,純米吟釀、吟釀、大吟釀、純米大吟釀、本釀造、梅酒,甘味甜味米香都有,自助式任君選擇。☺️
⚠️鍾意飲清酒人士注意⚠️
清酒放題+日式料理,多種串燒、炸物、刺身壽司。餐廳位於銅鑼灣Tower 535,環境舒適,燈光柔和,令人放鬆心情,盡情𣈱飲。

🥢北寄貝拼盤 $228

🐠金目雕頭鮫 $108

🍣壽司盛盒(十貫) $308

🍢昼月串燒盛合(八款) $248

🥢鹽燒秋葵 $28

🍶 Free Flow $88@

2024-12-11
Dinner
平時都好鐘意食本野,如果可以飲住清酒咁食日本野就夠曬 chill原來係銅鑼灣一間居酒屋就做梗清酒任飲,仲要串燒一送一,咁抵食,又點可以唔同朋友一齊去 Chill 返晚居酒屋而簡約木系裝潢,環境舒適寬敞,仲設有吧枱座位及普通座位,令大家瞬間去到日本居酒屋嘅感覺食物方面 :清酒任飲 : 超過 35 款高品質清酒通通任飲,每日款式不同,飲住清酒食日本野就夠曬 chill秋祭刺身盛合 : 有鮫魚、赤蝦、赤身及象拔蚌刺身,刺身夠曬新鮮,味道一流鹽燒金目鯛魚頭 : 魚頭成隻手掌咁大,魚肉肉質嫩滑,肥美油潤,魚皮香脆可口海膽蔥拖羅卷 : 表面係味道甘甜嘅海膽,入便係蔥味拖羅蓉,非常惹味天婦羅炸蝦卷 : 用上大大隻炸蝦做天婦羅,切開再放入卷物入便,再加埋蟹籽及沙律醬,夠曬香口黑松露鵝肝多士 : 黑松露香氣四溢、鵝肝油脂豐富,配上煎得香脆到多士上,真係 Perfect Match雞皮餃子 : 餃子外皮炸得香脆,內裡雞肉保持嫩滑,必點小食之一鹽燒大啡菇 : 大啡菇夠曬大隻,燒完之後都保持多汁美味鹽燒雞皮、汁燒免治雞棒 : 雞皮燒到香脆,蘸少少調粉就好好味,雞肉棒燒得肉質嫩滑,香口惹味,仲要有買一送一係勁抵

食物方面 :

秋祭刺身盛合 : 有鮫魚、赤蝦、赤身及象拔蚌刺身刺身夠曬新鮮,味道一流
鹽燒大啡菇 : 大啡菇夠曬大隻,燒完之後都保持多汁美味
鹽燒雞皮、汁燒免治雞棒 : 雞皮燒到香脆,蘸少少調粉就好好味,雞肉棒燒得肉質嫩滑,香口惹味,仲要有買一送一係勁抵食
明太子七味燒飯團 : 飯團燒到外層焦香,入便包住明太子,趁熱辣辣食就最好味
Ours Tips : 惠顧清酒任飲,部份串燒可以有買一送一同款串燒優惠
2024-12-07
Dinner
👉週末瞓到自然醒,嘆個任飲任食放題最好不過~~~📌昼月假日午市放題 $298 ~ 120分鐘任飲任食❤️☝️坐低一陣,店員會附上一個QR code, 掃碼點餐好方便。。。仲忙於點餐之際,店員已奉上每位1份 磯煮鮑魚併特選刺身三點 ~ 鮑魚入味但不過咸,刺身款款新鮮,點少少🤏豉油芥辣已成極品。📌自選刺身有三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子⋯重質不重量,試齊呢幾款,留肚食其他啱啱好⋯📌炸物做得出色,日式吉列蠔炸得香脆,鮮味十足,小心蠔汁從口中彈出⋯😁📌燒物全部即點即燒,燒鯖魚、燒雞翼串~ 外皮脆卜卜,肉汁豐富。燒虎蝦成隻手掌咁長,叫咗幾次,隻隻爽口彈牙,絕不欺場。🤩📌壽喜燒野菜鍋 ~ 鍋底壽喜燒汁甜甜哋,野菜吸收咗湯汁,唔使調味已經夠味。日本豚肉火鍋片、安格斯牛肉火鍋片,有豬又有牛,令野菜鍋生色不少。🥳📌仲有迷你海膽丼,不過實在無位,要留待下次了。📌甜品有雪糕、刨冰🍧,汽水刨冰口感輕飄飄,冰凍透心涼。。。☺️☝️睇返介紹,全店刺身食材均從日本🇯🇵空運到港,怪不得質素上盛⋯👏 店員有禮,環境舒適,週末大滿足😍😍🏬 昼月 (銅鑼灣)🚦 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
👉週末瞓到自然醒,嘆個任飲任食放題最好不過~~~

📌昼月假日午市放題 $298 ~ 120分鐘任飲任食❤️

📌燒虎蝦
📌燒雞翼串、燒虎蝦
📌壽喜燒野菜鍋
📌安格斯牛肉火鍋片
📌仲有迷你海膽丼,不過實在無位,要留待下次了。
📌沙律菜
📌雪糕、📌刨冰
📌熱情果梳打、📌凍咖啡
🏬 昼月 (銅鑼灣)
🚦 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
2024-10-02
$298 (Lunch)
📌三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子
📌磯煮鮑魚併特選刺身三點