2024-10-24 2619 views
「昼月」最近推出假日午市放題,本星期日特來嚐嚐。餐廳在3樓,扶手電梯直上,抬頭就可以看到一輪明月投影在天花頂,是餐廳的特色。日本風格裝修,地方開揚,光整明亮,座位寬敞。放題用QR CODE 掃碼下單,在幾個大項中自己選擇,任點任食。除自選之外,還有“沙律”、“刺身拼盤”和“甜品”首先奉上的是日式沙律,新鮮沙律菜配上日式麻醬,酸酸甜甜,非常醒胃。“刺身拼盤”包括三文魚、時令魚、赤蝦和原隻燒鮑魚。鮑魚鮮甜爽口,而燒鮑魚更多一份香味。“刺身”:三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、季節魚類、時令貝類。刺身都非常新鮮,肉質上乘,鮮甜味美。“炸物”:日式吉列蠔,炸得脆口,味道也不錯,蠔的鮮味仍能保持。“燒物”:燒鯖魚、燒雞翼串、燒虎蝦。鹽燒鯖魚,原汁原味;串燒雞翼,出奇地美味;虎蝦大大隻,燒得香噴噴,肉質爽口彈牙,吃完一隻又一隻。“鍋物”:壽喜燒野菜鍋、安格斯牛肉片、日本豚肉片。鍋底是滿滿的大白菜、金菇、豆腐、薯粉和冬菇,加入肉片慢煮,肉質保持鮮嫩,就別滋味。“迷你丼飯”:和風牛肉丼、日本豚肉丼、海之幸丼。丼飯各有風味,但都調味得很好,其中海之幸丼,更有海鮮刺身,還包括海膽刺身,真讓人驚喜。“甜品”是雪糕

甜品”是雪糕窩夫,賣相漂亮,窩夫香口,雪糕球內有碎朱古力,製作出色。
這裏的食物質素高,尤其是刺身和燒物,令我一添再添。

日式沙律

和風牛肉丼、日本豚肉丼
海之幸丼
雪糕窩夫
  • 窩夫雪糕
想搵間環境舒適又啱收工暢飲嘅居酒屋? 今次介紹嘅「昼月」絕對係唔錯嘅選擇。由銅鑼灣地鐵站行過嚟都唔洗10分鐘,平時收工或者假日嚟歎都好方便!餐廳以木系裝潢為主,裝修簡約的帶有和風格調🏮 感覺令人好舒適!‼️重點嚟啦‼️ 昼月 🍶清酒放題⭐️逢星期三/日,只需 HK$98 就有3小時任飲 (其他日子:男士$168;女士$98 )超過35款高質清酒任你飲,CP值高到天花板,啱晒埋一班朋友嚟傾偈敘舊啦🙂‍↔️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ昼月會席料理 二人前套餐 $880/2位 (另收加一服務費)𓐎沙律軟殻蟹沙律🥗 脆卜卜嘅軟殻蟹,香口又醒胃。𓐎刺身任選五款 各兩件今次揀咗間八、油甘魚、帆立貝、赤身、赤蝦款款都鮮嫩滑順,食得出師傳對挑選優質食材嘅用心和要求。𓐎壽司任選八款 每款最多兩件油甘魚、左口魚邊、鰝鰺、蜜柑鯛、金目鯖、松葉蟹肉、大拖羅(+$30)、北海道海膽(+$30)魚生鮮甜有光澤,飯糰香軟馥郁,海膽甘甜味濃,拖羅油脂豐富!每款都咁高質,爭啲以為自己食緊omakase😛𓐎 燒物 任選兩款厚燒牛舌芯 兩串、黑松露鵝肝多士 兩件牛舌質感鮮嫩彈牙,而鵝肝好juicy
想搵間環境舒適又啱收工暢飲嘅居酒屋?

‼️重點嚟啦‼️ 昼月 🍶清酒放題⭐️
逢星期三/日,只需 HK$98 就有3小時任飲
(其他日子:男士$168;女士$98 )

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

𓐎沙律
軟殻蟹沙律🥗 脆卜卜嘅軟殻蟹,香口又醒胃。

𓐎刺身任選五款 各兩件
今次揀咗間八、油甘魚、帆立貝、赤身、赤蝦
款款都鮮嫩滑順,食得出師傳對挑選優質食材嘅用心和要求。

𓐎壽司任選八款 每款最多兩件

𓐎 燒物 任選兩款
厚燒牛舌芯 兩串、黑松露鵝肝多士 兩件
牛舌質感鮮嫩彈牙,而鵝肝好juicy 仲搭配黑松露多士,真係夾得天衣無縫,仲減去不少油膩感🥰

𓐎揚物 任選一款
虎蝦天扶良
炸粉外層薄而鬆脆,大蝦彈牙爽口啖啖肉,好想散叫多件,但已經太full喇😌

𓐎主食 任選一款
鰻魚炒飯
每粒飯粒都炒粒粒分明,非常夠乾身,鰻魚調味又剛好,睇得出大廚嘅功架👍🏻

𓐎吸物
大蜆味噌湯
蜆夠鮮甜肉質嫩,湯夠濃又夠熱。

𓐎甘物
雪糕伴牛角包窩夫+日式濃茶流心月餅(限定)
窩夫口感香脆微靭,配上一口雲呢拿雪糕,為今餐劃上完美句號🥰
今次仲有限定嘅抺茶、焙茶月餅,特製流心令茶香同內餡完美融合,一食難忘。

整體用餐體驗好好,環境舒適,食物質素高,價錢又合理👍🏻
而最吸引人嘅當然係高品質嘅清酒放題,真係揾唔到下次聚會唔嚟昼月嘅理由🍶✨
2024-10-04 3346 views
【灣仔區】【昼月】第一次同一位女性朋友食飯,約喺銅鑼灣呢啲地方食日本菜就比較穩陣。見呢間好似好多好評、好受歡迎咁,就去試吓。去到之後朋友好中意佢哋和風裝修,非常好。侍應推薦我哋試 10 月新菜單裡面嘅「冬日松葉蟹,和牛宴」,真係 menu 都未見,試啦。套餐包「酒淆」不過我哋唔飲酒就冇要到,「漬物三點」整得好好食,好開胃。跟住個魚乾小食都好味,點埋沙律醬仲正。再之後試埋「蟹肉春卷」,好少用蟹肉咁樣炸,好特別。而「松葉蟹刺身四點」個蟹腳好多汁,好味,其他三款刺身都鮮甜味美。試埋香濃順滑嘅「松葉蟹甲羅燒」之後就開爐試個「壽喜燒鍋」喇,本身鍋裡面嘅「雜錦野菜」已經勁足料,落埋「A5和牛西冷」、「A5和牛片」同「日本豬梅片」更加係超高級享受。唔好以為好似唔係好多咁,其實嗰下我哋已經飽,最後都食唔晒呢個。因為套餐仲有個「北海道三色丼」,配料有日本海膽、松葉蟹肉同三文魚子,鮮味十足,講話飽但都勁快食晒。最後仲有個甜品係雪糕牛角窩夫,埋個靚尾。價錢係 $680 位,第二位半價,第三位以後七折,幾抵,最抵係佢包埋 $98 嘅三個鐘清酒任飲嘛。。。(地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓30

(地址:銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖)

@dymn.co

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #昼月 #酒淆 #漬物三點 #蟹肉春卷 #松葉蟹刺身四點 #松葉蟹甲羅燒 #壽喜燒鍋 #北海道三色丼 #甜品 #清酒 #任飲清酒 #1am1527 #1ambackup
2024-10-03
2024-09-08 3999 views
餐廳昼月,地址係銅鑼灣謝斐道535號tower535,三樓,餐廳每逢星期三同星期日,都有3小時任飲,仲要超過35款嘅清酒性價比非常高,鍾意飲清酒嘅朋友一定要試吓呢個清酒放題 今日揀咗omakase 20道菜先付三款♥️刺身五點(𩶘魚,劍魚,赤蝦,拖羅,海膽魷魚)赤蝦size非常大,肉質柔軟又結職實,味道鮮甜,色澤仲非常誘人,因為赤蝦嘅外觀有一點紅色,增加了外觀視覺吸引力♥️餐廳今日生蠔沽清,改了帆立貝刺身,非常厚身,鮮甜,咬落有口感,是我非常喜歡的一款刺身♥️茶碗蒸熱辣辣嘅蒸水蛋配上墨魚汁,令到味道更加出眾,雞蛋蒸到非常滑,廚師水準一流水蛋嘅時間蒸到剛剛好,一放入口就已經滑落喉嚨了♥️麵豉湯入面有少量嘅紫菜,同埋一粒非常鮮甜又大粒嘅蜆肉,清清地嘅湯,又熱辣辣,好味♥️赤鱲魚壽司,金目鯛壽司,甘鯛壽司,間白魚壽司,油甘魚壽司,甜蝦壽司,海膽軍艦壽司♥️赤鱲魚肉質鮮嫩,具有自然的甜味,這使得它在口中散發出鮮美的風味,魚肉的質地非常柔滑,咬下去時會感受到細膩的口感,而且赤鱲魚油脂豐富♥️金目鯛魚的質地非常細膩,口感滑順,咬下去是幾乎不需要太用力,能瞬間在口腔內溶化♥️甘鯛肉質鮮美,肉質細緻柔嫩,入口即化,油

今日揀咗omakase 20道菜
先付三款

♥️刺身五點(𩶘魚,劍魚,赤蝦,拖羅,海膽魷魚)

♥️茶碗蒸

♥️甘鯛肉質鮮美,肉質細緻柔嫩,入口即化,油量適中

♥️間白魚魚肉較為清淡,有一種清爽天然的鮮味,肉質柔嫩

♥️油甘魚肉質彈性十足,魚油較多入口非常滑順,和醬油一齊食,更加鮮味

♥️甜蝦肉質鮮美,肉質柔軟細膩,入口咀嚼滲出甜甜的味道,非常鮮甜

♥️海膽軍艦,海膽份量多過壽司飯,非常之多的海膽,入口甘香鮮甜

• 刺身
  • 壽司
2024-08-13 4642 views
放假嚟到銅鑼灣的昼月,試佢新推出的假日午市放題任食2小時 。其實唔知道有呢個優惠,但同事食完話我知抵食,咁當然黎試吓,而且呢個優惠只限於Openrice 網上預付先有!只做到8月底。任食由12點開始,我地遲咗5分鐘,餐廳都已經坐咗八成人。我哋被安排坐喺吧枱,對住師傅,感覺有啲似食Omakase~前菜先黎沙律,然後就係每人一客賣相好靚嘅磯煮鮑魚併特選刺身三點,鮑魚好入味呀~主食任食:刺身:三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子,季節魚今日係鰆魚!刺身新鮮,完全冇漏單,季節鰆魚爽口帶油香,好好味!炸物包括:唐揚雞件、雞皮餃子、日式吉列蠔、炸日式章魚丸、芝士薯條。新鮮即炸!一品料理:燒靖魚、燒雞翼串、燒虎蝦、壽喜燒野菜鍋、安格斯牛肉火鍋片、日本豚肉火鍋片及要加錢的A4和牛片火鍋片。燒虎蝦真係嚇一跳,因為真係好大隻,我哋每人差不多食咗10隻!壽喜燒係唔可以錯過嘅,因為望落去平平無奇嘅壽喜燒,但啲安格斯牛肉真係好好食!望落去好肥,但食落口好爽口又好有油香,我哋encore咗三轉先肯收手。丼飯我哋只食咗迷你海膽海之幸丼,因為食壽喜燒食飽咗!其實仲有迷你和風牛肉丼、迷你生姜豚肉丼、迷你吉列蝦丼、關東煮、吸
主食任食:
丼飯我哋只食咗迷你海膽海之幸丼,因為食壽喜燒食飽咗!其實仲有迷你和風牛肉丼、迷你生姜豚肉丼、迷你吉列蝦丼、關東煮、吸物等!
甜品:特色自製刨冰機
差不多每個客人食完嘢都會去玩吓呢部刨冰機,都汽水落去就會出到質感細滑嘅刨冰,再加埋調味配料,又玩得又食得!
仲可以優惠價$78享有二小時清酒及汽水任飲,但因為已經有汽水任飲,所以我哋就唔飲酒了!
Dinner
一見有呢個清酒放題飲就好想嚟啦果然係冇失望嘅除咗清酒好味,食物都好有質素環境又舒服,好開揚🩵清酒Free Flow$88任飲清酒真係好抵仲要有好多選擇,好多支任揀店員有介紹由上至下係越嚟越甜嘅今次我哋試咗五支,五支都好高質鍾意飲清酒嘅朋友真係一定會嚟黎🩵鹽燒油甘魚鮫平時食開三文魚鮫,原來油甘魚鮫都好好味唔好以為魚鮫就無肉,其實都啖啖肉仲要有好多油脂,正🩵北寄貝刺身拼盤有松葉蟹腳,北寄貝,金鯛,赤蝦全部都非常新鮮🩵活帆立貝帆立貝好大粒,好爽口🩵唐揚雞件雞件非常Juicy,脆漿唔會太厚🩵厚焼牛舌芯牛舌心唔會好韌🩵時令生蠔生蠔好有海水鮮味,大大隻好fresh🩵三文魚壽司,左口魚邊壽司,鰻魚壽司,軟殼蟹手卷壽司同手卷都唔錯,都好有質素🩵海膽蔥拖羅卷海膽一啲都唔吝嗇,有好多喺壽司上面拖羅都好肥美,兩樣夾埋好好食
一見有呢個清酒放題飲就好想嚟啦
果然係冇失望嘅
除咗清酒好味,食物都好有質素
環境又舒服,好開揚

🩵清酒Free Flow
$88任飲清酒真係好抵
仲要有好多選擇,好多支任揀
店員有介紹由上至下係越嚟越甜嘅
今次我哋試咗五支,五支都好高質
鍾意飲清酒嘅朋友真係一定會嚟黎

🩵鹽燒油甘魚鮫
平時食開三文魚鮫,原來油甘魚鮫都好好味
唔好以為魚鮫就無肉,其實都啖啖肉
仲要有好多油脂,正

🩵北寄貝刺身拼盤
有松葉蟹腳,北寄貝,金鯛,赤蝦
全部都非常新鮮

🩵活帆立貝
帆立貝好大粒,好爽口

🩵唐揚雞件
雞件非常Juicy,脆漿唔會太厚

🩵厚焼牛舌芯
牛舌心唔會好韌

🩵時令生蠔
生蠔好有海水鮮味,大大隻好fresh

🩵三文魚壽司,左口魚邊壽司,鰻魚壽司,軟殼蟹手卷
壽司同手卷都唔錯,都好有質素

🩵海膽蔥拖羅卷
海膽一啲都唔吝嗇,有好多喺壽司上面
拖羅都好肥美,兩樣夾埋好好食
同朋友嚟咗銅鑼灣呢間居酒屋,佢哋逢星期六/一/二做緊清酒放題優惠,每位都只係$88就可以飲足3個鐘。清酒嘅款式種類都唔少,辛口甜口嘅都有,可以任斟任飲,非常抵玩。飲酒之餘當然要食埋嘢,我哋午市去除咗有丼飯套餐亦都有多款定食選擇,亦都有串燒等嘢食。定食都幾豐富,包咗前菜漬物、沙律、茶碗蒸、味噌湯同餐飲。安格斯牛小排壽喜燒 $158叫咗份牛小排壽喜燒定食,入面除咗有大大塊嘅牛小排,仲有豆腐、娃娃菜、金菇、粉絲等蔬菜。牛小排點埋生雞蛋食,口感就更加滑溜。特選海膽刺身定食 $198呢款海膽刺身定食刺身嘅種類都唔少,好似有帶子、鯛魚、池魚、墨魚、吞拿魚、赤蝦等,當然唔少得仲有海膽,賣相都好精美。刺身夠新鮮,肉質爽嫩鮮甜。帶子刺身夾住海膽一齊食,鮮味同口感層次更加係double up。薄燒和牛(3件) $158和牛用醬汁燒過入晒味,肉質腍嫩,入面仲卷住蔥同蒜片,食落非常惹味。宮崎豚肉 $38豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。燒芝士年糕 $48芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。大蔥雞肉串 $48大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。。。昼月 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 5

安格斯牛小排壽喜燒 $158

特選海膽刺身定食 $198

薄燒和牛(3件) $158

宮崎豚肉 $38
豚肉嘅油脂燒過之後逼晒出嚟,令脂肪部分食落爽口。

燒芝士年糕 $48
芝士年糕外面燒好香脆,入面嘅年糕口感軟糯,唔錯。

大蔥雞肉串 $48
大蔥好香,雞肉都幾嫩滑。

昼月 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖

⚠️鍾意飲清酒人士注意⚠️清酒放題+日式料理,多種串燒、炸物、刺身、壽司。餐廳位於銅鑼灣Tower 535,環境舒適,燈光柔和,令人放鬆心情,盡情𣈱飲。🥢北寄貝拼盤 $228🐠金目雕頭鮫 $108~肉質細膩且富有彈性,味道溫和,燒過嘅肉質更堅韌,搭配醬汁更增強風味。🍣壽司盛盒(十貫) $308~ 三文魚、赤蝦、金目雕、蜜柑雕、池魚、中拖羅、海膽、墨魚、大拖羅、左口魚邊。🍢昼月串燒盛合(八款) $248~ 雞翼、雞髀菇、手打雞肉棒、雞肝、雞軟骨、宮崎豚肉、粟米、鹽燒日本青椒仔。🥢鹽燒秋葵 $28🍶 Free Flow $88@~ 數十款清酒選擇,純米吟釀、吟釀、大吟釀、純米大吟釀、本釀造、梅酒,甘味甜味米香都有,自助式任君選擇。☺️
⚠️鍾意飲清酒人士注意⚠️
清酒放題+日式料理,多種串燒、炸物、刺身壽司。餐廳位於銅鑼灣Tower 535,環境舒適,燈光柔和,令人放鬆心情,盡情𣈱飲。

🥢北寄貝拼盤 $228

🐠金目雕頭鮫 $108

🍣壽司盛盒(十貫) $308

🍢昼月串燒盛合(八款) $248

🥢鹽燒秋葵 $28

🍶 Free Flow $88@

2024-12-11
Dinner
平時都好鐘意食本野,如果可以飲住清酒咁食日本野就夠曬 chill原來係銅鑼灣一間居酒屋就做梗清酒任飲,仲要串燒一送一,咁抵食,又點可以唔同朋友一齊去 Chill 返晚居酒屋而簡約木系裝潢,環境舒適寬敞,仲設有吧枱座位及普通座位,令大家瞬間去到日本居酒屋嘅感覺食物方面 :清酒任飲 : 超過 35 款高品質清酒通通任飲,每日款式不同,飲住清酒食日本野就夠曬 chill秋祭刺身盛合 : 有鮫魚、赤蝦、赤身及象拔蚌刺身,刺身夠曬新鮮,味道一流鹽燒金目鯛魚頭 : 魚頭成隻手掌咁大,魚肉肉質嫩滑,肥美油潤,魚皮香脆可口海膽蔥拖羅卷 : 表面係味道甘甜嘅海膽,入便係蔥味拖羅蓉,非常惹味天婦羅炸蝦卷 : 用上大大隻炸蝦做天婦羅,切開再放入卷物入便,再加埋蟹籽及沙律醬,夠曬香口黑松露鵝肝多士 : 黑松露香氣四溢、鵝肝油脂豐富,配上煎得香脆到多士上,真係 Perfect Match雞皮餃子 : 餃子外皮炸得香脆,內裡雞肉保持嫩滑,必點小食之一鹽燒大啡菇 : 大啡菇夠曬大隻,燒完之後都保持多汁美味鹽燒雞皮、汁燒免治雞棒 : 雞皮燒到香脆,蘸少少調粉就好好味,雞肉棒燒得肉質嫩滑,香口惹味,仲要有買一送一係勁抵

食物方面 :

秋祭刺身盛合 : 有鮫魚、赤蝦、赤身及象拔蚌刺身刺身夠曬新鮮,味道一流
鹽燒大啡菇 : 大啡菇夠曬大隻,燒完之後都保持多汁美味
鹽燒雞皮、汁燒免治雞棒 : 雞皮燒到香脆,蘸少少調粉就好好味,雞肉棒燒得肉質嫩滑,香口惹味,仲要有買一送一係勁抵食
明太子七味燒飯團 : 飯團燒到外層焦香,入便包住明太子,趁熱辣辣食就最好味
Ours Tips : 惠顧清酒任飲,部份串燒可以有買一送一同款串燒優惠
2024-12-07
Dinner
👉週末瞓到自然醒,嘆個任飲任食放題最好不過~~~📌昼月假日午市放題 $298 ~ 120分鐘任飲任食❤️☝️坐低一陣,店員會附上一個QR code, 掃碼點餐好方便。。。仲忙於點餐之際,店員已奉上每位1份 磯煮鮑魚併特選刺身三點 ~ 鮑魚入味但不過咸,刺身款款新鮮,點少少🤏豉油芥辣已成極品。📌自選刺身有三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子⋯重質不重量,試齊呢幾款,留肚食其他啱啱好⋯📌炸物做得出色,日式吉列蠔炸得香脆,鮮味十足,小心蠔汁從口中彈出⋯😁📌燒物全部即點即燒,燒鯖魚、燒雞翼串~ 外皮脆卜卜,肉汁豐富。燒虎蝦成隻手掌咁長,叫咗幾次,隻隻爽口彈牙,絕不欺場。🤩📌壽喜燒野菜鍋 ~ 鍋底壽喜燒汁甜甜哋,野菜吸收咗湯汁,唔使調味已經夠味。日本豚肉火鍋片、安格斯牛肉火鍋片,有豬又有牛,令野菜鍋生色不少。🥳📌仲有迷你海膽丼,不過實在無位,要留待下次了。📌甜品有雪糕、刨冰🍧,汽水刨冰口感輕飄飄,冰凍透心涼。。。☺️☝️睇返介紹,全店刺身食材均從日本🇯🇵空運到港,怪不得質素上盛⋯👏 店員有禮,環境舒適,週末大滿足😍😍🏬 昼月 (銅鑼灣)🚦 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
👉週末瞓到自然醒,嘆個任飲任食放題最好不過~~~

📌昼月假日午市放題 $298 ~ 120分鐘任飲任食❤️

📌燒虎蝦
📌燒雞翼串、燒虎蝦
📌壽喜燒野菜鍋
📌安格斯牛肉火鍋片
📌仲有迷你海膽丼,不過實在無位,要留待下次了。
📌沙律菜
📌雪糕、📌刨冰
📌熱情果梳打、📌凍咖啡
🏬 昼月 (銅鑼灣)
🚦 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖
2024-10-02
$298 (Lunch)
📌三文魚、油甘魚、間八、赤蝦、帶子
📌安格斯牛肉火鍋片
📌沙律菜
📌雪糕、📌刨冰
📌熱情果梳打、📌凍咖啡
位於銅鑼灣嘅日式料理🌟昼月🌟 ,推出咗全時段清酒放題優惠😍,$88可以暢飲🍶3小時之餘,指定日子幫襯,仲會有🍢串燒買一送一優惠💥!🍶清酒放題 $88/3hrs超過廿款清酒任斟任飲,由甘口到辛口都有!另外仲有柚子酒同埋梅酒!🐟秋刀魚刺身盛合季尾嘅秋刀魚魚味仍然濃郁!海膽魷魚鮮味十足!中間嘅蜜柑鯛同埋油甘魚都唔錯!配搭提升旨味群馬泉舞風清酒,食起嚟都爽啲!🍣壽司盛合 (八貫)包含是日嘅新鮮魚料,採用赤醋飯!印象較深刻嘅有油香滿滿嘅左口魚,同埋爽身甜美嘅金目鯛!🦀軟殼蟹卷 (六件)軟殼蟹炸得夠脆身,沙律醬同埋蟹子提升鮮味!♨️A5霜降和牛壽喜燒 (100g)睇住霜降級A5和牛嘅油花喺鍋中慢慢溶化,過程療癒!

🍶清酒放題 $88/3hrs

🐟秋刀魚刺身盛合

🍣壽司盛合 (八貫)

🦀軟殼蟹卷 (六件)

軟殼蟹炸得夠脆身,沙律醬同埋蟹子提升鮮味!

♨️A5霜降和牛壽喜燒 (100g)

睇住霜降級A5和牛嘅油花喺鍋中慢慢溶化,過程療癒!
2024-12-06 159 views
呢間月亮主題日式餐廳 木系簡約裝潢 環境舒適🌕午市定食同買一送一超抵 仲有$88清酒放題‼️.📌岩手縣山田灣蠔(180g-200g) $88生蠔同手掌一樣咁大 肥美厚肉 鮮嫩鹹香冇腥味🦪.📌秋祭刺身盛合 $288盛合精緻高質 連唔食刺身嘅媽媽都大讚🍣秋刀魚卷配以漬物 爽脆提鮮 油甘魚同劍魚柔軟甘鮮🐟赤蝦爽嫩鮮甜🦐.📌黑松露鵝肝多士 $98鵝肝勁厚切肥美 軟嫩甘香🦢加埋濃郁黑松露醬同薄脆多士 冇得輸🍄‍🟫🍞.〰️昼月定食〰️配有前菜、沙律、茶碗蒸、味噌湯及餐飲.📌昼月雞肉玉子 $128招牌菜 將雞肉棒轉成丼飯🌟雞肉扒混入雞軟骨 口感爽脆有雞香🍗配上流心蛋黃同甜豉油 超夾 撈飯一流💯厚厚玉子燒 軟熟香甜🥚.📌宮崎豚肉壽喜燒 $138豚肉肥瘦適中 豬鮮味濃郁🐷蔬菜索晒壽喜燒湯 味道更清甜🥬+$10轉左烏冬 連埋配有嘅葛粉 爽滑煙韌 雙重口感🍲.〰️午市昼月丼〰️配有沙律及餐飲(可選美式咖啡, 玄米茶, 抹茶, 汽水或果汁 轉特飲半價 酒精飲品除外).📌柚子味噌豚肉丼 $78豚肉份量超多 肥瘦適中 嫩滑有豬香🐷珍珠米飯底粒粒分明又飽滿🍚配上酸甜柚子汁同洋蔥 超清新開胃🧅.📌和風炒野菜 $68超豐富勁大兜
📌岩手縣山田灣蠔(180g-200g) $88
生蠔同手掌一樣咁大 肥美厚肉 鮮嫩鹹香冇腥味🦪
📌秋祭刺身盛合 $288
📌黑松露鵝肝多士 $98
〰️昼月定食〰️
配有前菜、沙律、茶碗蒸、味噌湯及餐飲
📌昼月雞肉玉子 $128
📌宮崎豚肉壽喜燒 $138
〰️午市昼月丼〰️
📌柚子味噌豚肉丼 $78
📌和風炒野菜 $68
超豐富勁大兜 有椰菜, 野菌, 洋蔥, 紅蘿蔔等 配上鮮味木魚碎 清爽又香口🥬
📌鹽燒大啡菇 $38
大啡菇厚身多汁 濃郁菌香味🍄‍🟫
📌燒京蔥 $28
燒後更爽脆香甜🌱
如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦
2024-12-05 153 views
🗝️ 銅鑼灣清酒放題居酒屋🏮❤️ $88任飲3小時清酒🍶`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹最近天氣突然間變凍,最適合梗係飲清酒暖吓個胃啦,所以約咗朋友去銅鑼灣嘅一間清酒放題居酒屋度食嘢傾偈。$88可以任飲3小時嘅清酒,每一台呢都會有一個「砵」,自己可以去清酒櫃度倒清酒返嚟飲!而且店員都會介紹吓每一款清酒嘅特色🌙蟹籽沙律 $88新鮮爽口又開胃嘅蟹籽沙律。蟹柳同蟹籽都落得多,青瓜絲切得夠細,好味🌙唐揚雞軟骨 $58炸雞軟骨,好大碟,炸得香脆又好嚼口。點埋蛋黃醬就最好味,係傾偈一定要有嘅小食。🌙手打雞肉棒 $68手打雞肉棒,非常有嚼勁。點生蛋醬油味道更加濃郁🌙燒雞皮 $38香脆嘅燒雞皮串燒,係我最鍾意食嘅串燒之一🌙鹽燒大啡菇 $38超大個鹽燒大啡菇,不過略嫌味道有啲淡🌙三文魚小卷 $58非常適合送清酒嘅三文魚小卷,點埋芥辣豉油更美味🌙宮崎大米豚壽喜燒(100g) $198呢排天氣咁凍,食啲暖嘢就啱晒。呢個豚肉壽喜燒採用宮崎大米豚,口感非常好。壽喜燒鍋嘅內容都好豐富,除咗各款野菜,仲有好濃味嘅豆腐、香菇、口感煙靭嘅扁粉絲🌙《時令食材》龍蝦天扶良 $198好好味嘅
🗝️ 銅鑼灣清酒放題居酒屋🏮
❤️ $88任飲3小時清酒🍶

🌙蟹籽沙律 $88

🌙唐揚雞軟骨 $58

🌙手打雞肉棒 $68
手打雞肉棒,非常有嚼勁。點生蛋醬油味道更加濃郁

🌙燒雞皮 $38
香脆嘅燒雞皮串燒,係我最鍾意食嘅串燒之一

🌙鹽燒大啡菇 $38
超大個鹽燒大啡菇,不過略嫌味道有啲淡

🌙三文魚小卷 $58
非常適合送清酒嘅三文魚小卷,點埋芥辣豉油更美味

🌙宮崎大米豚壽喜燒(100g) $198

🌙《時令食材》龍蝦天扶良 $198
好好味嘅炸龍蝦天婦羅啊,龍蝦炸完之後保留住入面嘅鮮味好多汁,仲要呢個價錢真係好抵食!

🌙《時令食材》原條秋刀魚刺身 $168
又靚又好食嘅秋刀魚刺身,味道絕對唔會太腥,連平時唔太鍾意食生嘢嘅我都入到口,而且師傅嘅刀工都了得,擺盤好靚
2024-12-03 238 views
位於Tower 535 3樓頂層的「昼月」以月亮🌕作為主題,加上木系和風裝潢位處最高樓層,樓底非常高空間感令人用餐舒適。餐廳細分為酒吧區的bar枱、開揚用餐區及庭園布簾高私隱度的用餐區,主打菜式有天婦羅、串燒、丼飯、刺身等多款選擇,不得不提的3個CP值高得誇張的優惠!1. 每逢星期六、星期一及二有「串燒買一送一」2. 每日任何時段供應「清酒放題 $88 超過24款高質清酒3小時任飲」3.「冬日松葉蟹和牛宴」推廣價 $680/位而且逢星期五更有Live Music Performance! 一路聽住靚聲一路用餐!無論係美食打卡定係好友聚餐、拍拖慶祝都係唔錯嘅選擇。今餐的主角「冬日松葉蟹和牛宴」推廣價 $680/位十分推介臨近聖誕節訂位慶祝!首位$680,第二位半價,第三位後每位7折!!大廚精心設計提供多款即叫即整刺身、日本料理、串燒等傑作,🐟 香脆微焦火喉到位,點蛋黃醬一齊食前菜小食一流。🧆 有牛蒡漬、蒜頭漬及茄子漬,讓你打開口胃。🥗 蟹籽放上海量的松葉蟹肉上,頂下有新鮮爽脆沙律上清新醒胃。🦀刺身四點] 鮮甜四款主打刺身有齊松葉蟹、帆立貝、劍魚腩及油甘魚,> 松葉蟹全部經大廚開殼

主打菜式有天婦羅、串燒、丼飯、刺身等多款選擇,
不得不提的3個CP值高得誇張的優惠!

1. 每逢星期六、星期一及二有「串燒買一送一」
3.「冬日松葉蟹和牛宴」推廣價 $680/位
無論係美食打卡定係好友聚餐、拍拖慶祝都係唔錯嘅選擇。

首位$680,第二位半價,第三位後每位7折!!
大廚精心設計提供多款即叫即整刺身、日本料理、串燒等傑作,

🐟[燒魚乾薄片] 香脆微焦火喉到位,點蛋黃醬一齊食前菜小食一流。
🧆[漬物三點] 有牛蒡漬、蒜頭漬及茄子漬,讓你打開口胃。
🥗[松葉蟹沙律] 蟹籽放上海量的松葉蟹肉上,頂下有新鮮爽脆沙律上清新醒胃。

🦀[松葉蟹刺身四點] 鮮甜四款主打刺身有齊松葉蟹、帆立貝、劍魚腩及油甘魚,
> 松葉蟹全部經大廚開殼方便進食,鮮甜可口,厚身帆立貝開邊鮮美、
劍魚腩魚肉汁從內滲出、油甘魚嫩滑新鮮!

🦀[蟹肉春卷] 春卷皮包住滿滿蟹肉外脆內軟微甜鮮香。

🦀[松葉蟹甲羅燒] 松葉蟹膏釀蟹蓋,店員協助在烤爐上燒加熱,
將蟹膏蟹肉蟹籽香蔥及鵪鶉蛋拌勻燒香,然後放落香脆多士一齊食,熱辣辣幾享受。
冬天大愛的主角出場! 煮滾入口暖笠笠,

🍲[鰹魚清湯鍋/壽喜燒鍋 (二選一)]
搭配頂級和牛A5和牛西冷、A5和牛片、日本豬梅片及雜錦野菜,
配菜有娃娃菜、金菇、豆腐、冬菇及葛絲等,吸收哂壽喜燒的香甜湯汁,
首先將薄片A5和牛涮數下食得,濃郁湯底味道香濃,入口即溶,暖意滿足。

🦀[北海道三色丼] 呈現地道的北海道三款海鮮色彩滋味,
將海膽、松葉蟹肉及三文魚籽放滿丼飯上,完美將鮮味滿足作主餐的完結。

🍨最後嘆埋個甜品! 雪糕窩夫甜咸交集,再一路聽星期五限定的Live Band 點歌唱歌!
是少有的日式餐廳可以嘆住清酒聽住歌Chill住享受的Happy Friday!
𓋜高質日本料理同舒服環境氣氛係朋友聚會入面缺一不可嘅原素,如果再開心啲,有埋清酒放題又點睇𓎤 位於銅鑼灣嘅 昼月𓋜喺鬧市中自成一角,而家做緊大割引,任何時段3小時清酒放題只需$88,清酒種類多達35款!而星期六至二仲有串燒買一送一優惠,無理由唔黎試下✦梭子魚刺身梭子魚刺身嘅魚皮經輕輕炙燒,再分厚切同薄切兩食,本身魚肉嘅油分較少,魚嘅鮮味會較為突出,而魚皮嘅豐富油脂經炙燒後又會突顯出油香,厚切同薄切唔止係口感輕重嘅分別,仲有由油脂平衡帶黎味道上嘅分別,以梭子魚刺身黎打開今晚嘅序幕係好好嘅開始✦時令生蠔生蠔肥美甘甜,口感清爽,配上調配過嘅醬汁同香葱食落超滿足!✦沖繩苦瓜漬沖繩嘅苦瓜甘而不苦,透徹薄片切法令苦瓜食落非常爽口,經日本醋醃漬後,味道帶天然醋酸味,好開胃✦汁燒免治雞棒佈滿惹味燒汁嘅免治雞肉棒外皮燒得微脆,加上雞軟骨碎帶黎嘅微妙口感,非常之下酒✦燒大葱雞肉串雞肉好入味,肉質嫩滑,同大葱加埋係絕配✦汁燒豆腐去親居酒屋都好鍾意試佢嘅燒豆腐,呢度嘅汁燒豆腐絕對係水準以上,咬開燒得香脆嘅外層係嫩綿吸汁嘅豆腐,令人回味✦赤貝刺身✦真鯛壽司、左口魚邊壽司、間八壽司、帆立貝壽司刺身同壽司整體上都好

✦梭子魚刺身

✦時令生蠔
生蠔肥美甘甜,口感清爽,配上調配過嘅醬汁同香葱食落超滿足!

✦沖繩苦瓜漬

✦汁燒免治雞棒

✦燒大葱雞肉串
雞肉好入味,肉質嫩滑,同大葱加埋係絕配

✦汁燒豆腐

✦赤貝刺身
✦真鯛壽司、左口魚邊壽司、間八壽司、帆立貝壽司
刺身壽司整體上都好鮮甜,壽司用上赤醋飯,將魚同貝類嘅鮮味更加突出

✦宮崎大米豚壽喜燒
有冇人明飲完酒食完刺身壽司後有暖暖嘅鍋物落肚係幾咁舒服♡呢度嘅壽喜燒湯底比平時食到嘅更清甜同易入口,唔會愈煮愈咸,將大米豚最純粹嘅香味帶出

𓄢昼月
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 3樓301號舖