2014-10-04 956 views
因為家住元朗,甚少機會到九龍城,因到九龍城附近探病,當然不會放過機會四出覓食今晚食完水準大不如前嘅泰國菜,當然不能滿足我!來到九龍城一定要食甜品啦,不過太多間都唔知揀邊間好,經過小方糖門口,不是太多人,而且這店評價也好,所以決定這間!店內環境一般,勝在款式多,好難選擇,最後由男友決定。芒果拿破崙,一上枱嘩一聲!咁大份嘅!佢同我地想像中嘅拿破崙好唔同,起初覺得被騙,但一放落口,又真係幾好味喎!芒果夠甜,好酥脆!正!不過食落其實唔係真係咁大份焦糖燉蛋,即叫即整,一拎出黎熱辣辣,連上面層焦糖都未硬,不過剛好可以先吃完芒果拿破崙再吃這個!蛋味香濃,唔係一般好滑嘅質地,而係感覺厚厚的!食完見到碗底有一點點黑色,店員話係呍呢嗱籽,因為佢地唔係用呍呢嗱油做,所以會比較香濃!原來如此

店內環境一般,勝在款式多,好難選擇,最後由男友決定。
芒果拿破崙
焦糖燉蛋
2014-10-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$30 (Last Night Supper)
芒果拿破崙
焦糖燉蛋