2023-11-08 700 views
🍔漢堡 🚹1-8人 🐻#炸物控 🐻#甜食控 🐻#芝士控——————估唔到有一日,入嚟快餐店食漢堡包,賣點之一居然係…海景?🤣美國漢堡包過江龍,Shake Shack唔係第一間,但作為行「高價」漢堡包路線嘅店舖,確實有值得欣賞嘅地方。🐻🐻‍❄️:首先個景真係幾靚🤣🐻🐻‍❄️兩個都唔係太肚餓,就叫左「一個餐」嘅食物種類嚟share食🍔Shack burger (Single) $58🍟Bacon Cheese Fries $43🥤楊枝甘露奶昔Mango Bubble Shake $56之(一)漢堡包大細符合返(部份🤣)香港人嘅食量🐻‍❄️:4年前喺美國食過,每樣嘅份量都更大之餘價錢唔係差好遠,但作為小鳥胃,雖然呢個餐份量細啲(特別係漢堡一定細個美國🇺🇸Shake Shack),我鍾意呢個份量! 😆之(二)食材味濃但唔係靠味精🤣🐻:包嘅口感有啲似排包,牛肉味香濃🤤好正🐻:薯條夠脆👍🏽煙肉主要增加口感🐻‍❄️:芝士味好濃🤤🐻:可惜依家呢個配搭,漢堡嘅肉味蓋過左薯條芝士醬嘅味~除非要先食薯條,再食漢堡楊枝甘露奶昔係香港獨有,雖然奶昔都係甜(美式都係螞蟻級💯甜),但飽同膩嘅感覺比飲同類奶昔少,可能因為楊枝
🍔漢堡 🚹1-8人 🐻#炸物控 🐻#甜食控 🐻#芝士控
——————

估唔到有一日,入嚟快餐店食漢堡包,賣點之一居然係…海景?🤣

🐻🐻‍❄️:首先個景真係幾靚🤣

🍔Shack burger (Single) $58
🍟Bacon Cheese Fries $43
🥤楊枝甘露奶昔Mango Bubble Shake $56

之(一)
漢堡包大細符合返(部份🤣)香港人嘅食量

之(二)
食材味濃但唔係靠味精🤣
Shack burger (Single)

🐻:包嘅口感有啲似排包,牛肉味香濃🤤好正
Bacon Cheese Fries

🐻:薯條夠脆👍🏽煙肉主要增加口感
🐻‍❄️:芝士味好濃🤤

楊枝甘露奶昔係香港獨有,雖然奶昔都係甜(美式都係螞蟻級💯甜),但飽同膩嘅感覺比飲同類奶昔少,可能因為楊枝甘露嘅柚子肉同芒果爆朱都帶微酸,成個飲品比較清新,酸酸甜甜嘅味道亦有助消膩👍🏽

店員仲有問落單嘅🐻嘅名,但係…除左張單上有寫唔係好明點解要問🤔又唔太覺其他時候有叫🤔?

結論:因為漢堡肉味濃,配普通薯條🍟已經夠👍🏽

整體卡路里爆曬,一次半次享受下啦~😎咁先有動力減肥嘅~
2023-11-04
$80 (Tea)
Shack burger (Single)
Bacon Cheese Fries