2024-10-11 609 views
收工諗住食得健康啲,同朋友揀咗呢一間食Poke bowl嘅餐廳,不過估唔到餐廳除咗健康嘅鈣,都仲有唔少熟食蓋飯揀,包括溫泉蛋牛舌丼、雞扒丼等等。仲有小食,選擇幾多元化,欣賞!👏加州海岸風味蓋飯 ($98) + 升級套餐(+$20) 配Oreo曲奇奶昔 (要再補錢)前菜&三文魚豆腐海帶味噌湯前菜係薯仔沙律,薯仔幾得意,好似薯條嘅形狀,但係唔係炸既😂 沙律夠味道的;味噌湯都好足料,有魚湯味,不過留意,三文魚會有骨,食嘅時候候要小心啲👍🏻每個蓋飯主要由蓋飯底、主食、配菜、醬料、伴菜組成,而蓋飯底可以自己揀。呢碗蓋飯就包括三文魚、青瓜、中華沙律、玉子絲、三文魚子配日式胡麻醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻,我揀咗「壽司飯及沙律菜」,另外追加牛油果。🫣三文魚新鮮厚肉,口感唔錯!牛油果大份兼有味道,唔生,好食☺️ 三文魚籽大粒有咬感☺️ 其他配料都冇咩特別大問題,份量都幾多👍🏻 沙律菜配埋胡麻醬都好match,飯就偏硬。因為份量多,或者加左前菜同湯,我甚至食唔晒🤣Oreo曲奇奶昔唔算好似曲奇味,似豆奶味多啲,但勝在好大杯😆自選蓋飯蓋飯底:壽司飯一款主食:三文魚 (+$10)追加主食:吞拿魚(+$30)三款配

前菜&三文魚豆腐海帶味噌湯

Oreo曲奇奶昔
唔算好似曲奇味,似豆奶味多啲,但勝在好大杯😆

自選蓋飯
蓋飯底:壽司
一款主食:三文魚 (+$10)
追加主食:吞拿魚(+$30)
三款配菜:三文魚籽(+$8)、牛油果(+$10)、蟹肉(+$10)
自家醬料:鰹魚醬油(另上)(醬料正常份量)
伴菜:紫菜絲、木魚絲 (最多可以揀三樣)

可以自選蓋飯有樣好嘅嘢,就係全部餸菜都一定係自己最鍾意嘅😍 吞拿魚同三文魚一樣都好新鮮👍🏻 蟹肉都唔好睇少,份量唔少🙈 其他就同加州海岸蓋飯差唔多😚

結論
🫰新鮮!足料!份量多!
🫰唔知係咪新開呢,坐得舒服,店舖乾淨

好味度:8/10
回頭度:8/10