2021-11-25
朋友話呢間嘢食好抵食,咁就試吓啦!門口非常之懷舊嘅感覺同入面既感覺, ,好似80年代90年代嘅一些冰室嘅感覺,環境係真係比較殘舊。有啲座位就坐得比較寬闊, 四人枱坐兩個人,有啲就坐得比較逼夾。好好彩,我個朋友被安排了一個四人枱。佢嘅選擇唔多,都係一些西式嘅扒類意粉。我見到有一個係吉列豬扒楊州炒飯,非常之夠創意,未見過豬扒係配楊州炒飯嘅組合,再加上都有啲想食吉列豬扒炸東西,於是就叫呢隻,再加一杯紅豆冰。上菜時間非常之快,好像不夠3,4分鐘,就已經齊了所有東西。佢會跟一個紅湯,紅湯方面,呢個係我真係覺得味道唔錯嘅一個羅宋湯,因為佢唔係一啲水狀嘅狀態,而且味道都夠濃嘅,有少少creamy嘅感覺,呢樣嘢我覺得非常之唔錯嘅一個湯!個楊州炒飯同吉列豬扒都比較暖,楊州炒飯就比較有少少乾身同埋硬,因為睇得出佢應該係放涼左一段時間,再加上現場冷氣非常之凍,令到佢更加油。吉列豬扒雖然唔係好熱,但係佢炸得都幾好食,基本上成飯都食晒,再加一啲curry 汁嚟食,都唔錯。炒飯真係麻麻哋,因為凍咗,如果唔係放凍咗,本身佢啲材料都幾多,應該都唔錯。叫咗杯紅豆冰,紅豆冰來講我覺得佢都算做得OK嘅,因為唔係水狀啦,紅豆
上菜時間非常之快,好像不夠3,4分鐘,就已經齊了所有東西。
叫咗杯紅豆冰,紅豆冰來講我覺得佢都算做得OK嘅,因為唔係水狀啦,紅豆冰嘅料都好足,紅豆都補得好淋,係味道可以再多少少濃D 嘅感覺,但係都算唔錯比起好多餐廳嘅紅豆冰。
整體來講,佢個量真係非常非常之多,價錢非常之抵食,有湯、有主食、有紅豆冰,加埋都係$53 ,但係味道方面真係算係普通嘅,而座位亦對於我今日嚟食來講,係坐得比較舒服!
如果好間唔中諗起想食咩嘅話,都可以再試多次呢一間,但係唔會話好想食。