Hiring
$16,150-$18,800
Monthly
$16,150-$18,800
Monthly
中環番工既應該都知萬宜有間lunch又抵又好食既和民。今晚OT耐左我地決定黎食晚餐,呢度有四款二人餐,由三百幾到九百幾都有,適合唔同budget既大家。我地見$498呢個有天婦羅又有刺身,就揀左呢款豪華二人餐。呢度上菜超快,10分鐘內已經上曬。我地隔離枱仲係日本人添,真係幾正宗。<凱撒沙律>係好經典既羅馬菜、番茄仔、麵包脆脆、煙肉加芝士碎呢個配搭。配上凱撒沙律醬,夠曬開胃。<五點刺身盛合> 有厚切油甘魚、薄切三文魚、帶子、甜蝦、三文魚籽。擺得好靚,食落都夠鮮。<鮭魚溶岩壽司卷>呢個真係賣相幾靚,係熱食黎既,入面係熟既三文魚,配左啲沙律醬同半溶芝士。真係好正,係飽肚既主食。<大海老天婦羅盛合>真係超大碟,有五條天婦羅蝦。每條都超巨型,個炸皮唔算話好薄,但係入面啲蝦都幾鮮嫩。<炙燒珍寶雞腿>真係幾珍寶,好大份,而且個汁甜甜地,本身雞腿肉就係嫩滑多汁,配啲沙律醬真係超美味。<九州和牛壽喜燒鍋>和牛份量唔算多,有四塊左右,都幾嫩幾有牛味。下面有啲菜有啲菇,個壽喜燒湯甜甜地好正,真係想追加個烏冬飲埋啲

<凱撒沙律>
凱撒沙律

<五點刺身盛合>
有厚切油甘魚、薄切三文魚、帶子、甜蝦、三文魚籽。
五點刺身盛合
擺得好靚,食落都夠鮮。

<鮭魚溶岩壽司卷>
鮭魚溶岩壽司
真係好正,係飽肚既主食。

<大海老天婦羅盛合>
真係超大碟,有五條天婦羅蝦。
海老天婦羅盛合
每條都超巨型,個炸皮唔算話好薄,但係入面啲蝦都幾鮮嫩。

<炙燒珍寶雞腿>
炙燒珍寶雞腿

<九州和牛壽喜燒鍋>
和牛份量唔算多,有四塊左右,都幾嫩幾有牛味。下面有啲菜有啲菇,個壽喜燒湯甜甜地好正,真係想追加個烏冬飲埋啲湯但係真係太飽喇。
九州和牛壽喜燒鍋

<飲品>
本身跟餐有飲品,我地揀左熱檸茶同熱蜂蜜生薑茶。好欣賞呢度就算熱飲都係透明杯,影相都係咁靚哈。

<雨滴餅>
最後甜品都好正,係呢個透明蒟蒻配黃豆粉仲有蜜糖,係個冰涼爽口既美味甜品,味道唔會好甜。
雨滴餅

今晚晚餐食得超飽超滿足,和民原來晚餐都咁抵食,第日真係黎多啲喇!
2019-12-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
凱撒沙律
五點刺身盛合