2021-05-13 416 views
母親節早上當然要同母親大人慶祝一下,帶左佢試下主打食上海菜既茶樓。.我地叫左幾籠點心同埋一啲上海粉麵,蝦餃同燒賣呢啲大路點心質素尚可。✨四喜烤麩試試這道冷盤前菜,烤麩吸哂啲醬汁幾惹味,凍凍地岩夏天食。不過得隻碟大,烤麩只裝得一半位置,反而伴碟毛豆同花生就好多。✨雞絲粉皮粉皮既份量都一樣好少,有半碟都喺青瓜絲同拌碟既裝飾,加上雞絲食落好霉咁,下次唔會再叫。✨雞排擔擔麵雞排極之厚粉而且有陣油億味,包喺入面既雞肉好細塊又鞋口,食左舊都唔想再食。反而擔擔麵味道相對好啲,好香花生醬味,但食落又唔會話好飽好膩。整體食物質素同味道都有待改善。

✨四喜烤麩

✨雞絲粉皮

✨雞排擔擔麵

整體食物質素同味道都有待改善。