2023-12-05 241 views
🌕Hello我係Moon🌕今次嚟到觀塘敬業街食嘢,😙講真呢間餐廳都已經開咗11年,好多熟客仔,😜我朋友就係熟客之一!🤣今次專登嚟帶我食嘢,佢話唔叫套餐散嗌叫小菜都得!☺️呢度全部嘢食都係鑊氣菜式,🤣其實我幾鍾意呢度嘅鍋物,😛呢個台山菜花啫西班牙豬髀肉,鹹鹹香香仲好惹味,😆椰菜花吸晒醬汁同埋豬髀肉嘅精華,😙用嚟送飯一流!😋飲蟹嘅季節,咁梗係要嗌炒蟹啦!😎四川香辣炒大肉蟹,仲可以揀大中小辣!🤩我依個就揀咗中辣!😆中辣夠晒惹味,嫲嫲辣辣嘅香味滲透晒喺蟹肉入邊,😗真係越食越滋味!😙就算唔想食辣都可以嗌另一款!😆薑蔥炒大肉蟹薑蔥嘅味道令到蟹肉更加鮮,😝蟹肉仲係啖啖肉!🤪鮮龍蝦汁蒸蛋白,🤩蒸蛋白嘅口感就好似布丁嘅口感,😏非常之滑加入咗龍蝦汁之後令到成個蒸蛋白更加鮮甜!😤想試吓潮州嘢就一定要試吓依個傳統酥炸潮州鹽水豆腐,😏鹽水豆腐唔會太鹹,😎但係豆味就會好香!😎呢個我都幾鍾意食!🤩粥粉麵飯我就揀咗招牌御膳炒飯,🤓一場嚟到梗係要試吓依度嘅招牌啦!🤩朋友都話依度嘅招牌炒飯係值得一試,😙入邊有蝦球粒牛柳粒菜粒,🥳唔鍾意食牛柳嘅朋友仔可以揀豬肉或者雞肉!😛另外仲嗌咗個撈麵,😌自家手工制蔥油拌麵,☺️份量好足夠,
🌕Hello我係Moon🌕
台山菜花啫西班牙豬髀肉

鮮龍蝦汁蒸蛋白

傳統酥炸潮州鹽水豆腐

招牌御膳炒飯

另外仲嗌咗個撈麵,😌自家手工制蔥油拌麵,☺️份量好足夠,😍而且佢嘅蔥油好香,麵條都有韌性,😝做得好好!😇
自家手工制蔥油拌麵

埋單嘅時候聽朋友講,😆原來呢度係免開瓶費,免切餅費,🤣免加一,☺️帶酒嚟飲就最抵,仲有冰桶酒杯!😌咁樣嘅性價比都幾高喎!依度仲可以用WhatsApp send菜單,咁樣都幾方便,😗下次再嚟食!😉

🌕最後MoonMoon都好滿意今次嘅御膳,睇嚟依個熟客仔朋友冇介紹錯!🌕
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner