2020-03-08
難得抽到平日放假,緊係去大埔大尾督吸下新鮮空氣啦, 一入到大尾督租完單車就直踏入去了,踏到累我們見到 Meraki 比佢的裝修吸引了, 望到門邊有個木的鞦韆好 休閒。來到咁舒服的環境緊係要叫返d美食啦! Fish taco, all day breakfast, crunchy platter and smoothie .Fish Taco 入面包住熱辣辣的炸魚配上辣蛋黃醬,下面有椰菜紅洋蔥沙律菜,一口咬落去又脆又香辣又爽甜真係口感豐富。All day breakfast 個滑蛋放上多士上食一流,之後再慢慢食腸仔煙肉和薯餅。Crunchy platter 入面有炸過的雞翼,面好酥脆入面d肉仲好滑, 有洋蔥圈,芝士條和蟹丸,款式多,岩哂鍾意食香口野的朋友。Smoothie - 我叫了藍莓加香蕉,朋友就叫了藍莓加菠蘿, 各有特色。最後見到有cake 忍唔住都食返件, 朱古力味很濃郁,果然好水準。係呢到吹吹涼風,食下美食, 休閒咁嘆個下午茶真係好舒服。
係呢到吹吹涼風,食下美食, 休閒咁嘆個下午茶真係好舒服。