2025-02-18
單車館呢間牧羊少年咖啡館自從裝修後都未嚟過。環境比之前更靚,更有木系風情,以呢度嘅價錢有咁樣嘅餐廳環境,我覺得性價比很高!晚餐更有set dinner選擇價錢更抵!今日加咗$58升級自由自在一人套餐,包咗一個前菜、飲品及甜品~抹茶牛奶係每次必點,雖然我鍾意飲熱野,不過牧羊少年嘅抹茶牛奶就會揀凍~有超多奶泡😍😍老公揀咗水果茶,有西柚同埋橙在杯面,味道好清新Pizza係每次嚟牧羊少年必食嘅main,批底又薄又脆今次揀咗千島海鮮薄餅🍕上面有墨魚、蟹柳、超爽嘅大蝦,濃濃嘅芝士同海鮮醬令到薄餅非常Juicy,三個人食啱啱好!appetiser 揀咗希臘沙律伴初榨欖油意式黑醋汁,有蕃茄仔、芝士粒、火箭菜等等,juicy嘅生洋蔥加埋黑醋汁酸酸甜甜,夠晒健康另一個小食係士拉差醬雞翼,爆汁又入味佢嘅晚市menu有煙辣腸蜜糖南瓜忌廉長通粉,通粉加上較為creamy的醬汁,帶有少少南瓜同埋蜜糖嘅甜,亦有南瓜清新嘅味道另一個係比較濃味嘅金沙鹹蛋黃鳳尾蝦意粉,蝦肉好爽,鹹蛋黃味道夠晒濃郁,亦唔係好多地方可以食到~加埋鮮味嘅大蝦🍤,係我每次去牧羊少年都會食嘅意粉~甜品要咗兩個cookies and cream H
晚餐更有set dinner選擇價錢更抵!
老公揀咗水果茶,有西柚同埋橙在杯面,味道好清新
Pizza係每次嚟牧羊少年必食嘅main,批底又薄又脆
另一個小食係士拉差醬雞翼,爆汁又入味
甜品要咗兩個cookies and cream Häagen-Dazs雪糕杯,非常滿足!