2019-03-23 913 views
上咖啡係筲箕灣數一數二好味既餐廳之一,佢位於salon既隔離,要入去會穿過salon。佢有不同的set lunch,餐牌每日都有些微調,食過好多次佢既lunch都好出色,今次就試左佢既密糖雞扒沙律。雞扒煎到個皮好脆,但入面肉質嫩滑,不會老老硬硬的,肉汁完全鎖住雞扒入面,味道亦調較得岩岩好,蜜糖厚厚鋪在雞扒上面同佢融為一體真係好好食好入味。沙律菜就好新鮮,份量也不算少,配上清理芝麻醬,味道清新。仲有一杯餐飲送上,我選擇了柚子蜜,甜甜地幾好味。佢地個杯仲好可愛。哈哈!仲有呢度食完係自助既,食客都會自動自覺將餐具及垃圾分類放入盤內方便餐廳清理。

沙律菜就好新鮮,份量也不算少,配上清理芝麻醬,味道清新。