2023-08-02 233 views
同大少出尖沙咀覆診,過經K11對面見到上次係銅鑼灣食過都唔錯café嘅分店,咁就決定同大少入去 chill下食個豐富晚餐啦!先嚟兩杯特飲,大少嘅季節限定嘅Strawberry Bliss,有點點檸檬同橙子嘅甜,再加上草莓嘅香,所以好啱佢口味。我就嚟左杯 Iced Hot Apple and Hibiscus Tea, 初頭以為有洛神花就一定會好酸,但可能加左蘋果茶,所以唔酸反而有微微嘅甜,飲落好清新哦。燒虎蝦帶子田園沙律配檸檬油醋汁,蝦同帶子燒得香口,加上沙律菜新鮮爽口,配埋檸檬油醋汁,入口酸酸地好開胃。大少嘅 卡邦尼煙豬腩意粉,卡邦尼嘅質地好creamy而且配上爆香過豬腩粒,味道咸咸地又帶點甜,另外,大少最近愛上食水波蛋,所以就加配一份,大少話撈埋流心蛋黃汁一齊,仲好味呀。我就叫左份 煙三文魚賓尼迪,鬆軟嘅多士配上上鋪上水波蛋、煙三文魚片菠菜,佢口感唔錯,真係可以話健康又美味。我開頭仲怕唔飽,所以加配左一份西班牙火腿,但其實份個份量都好足夠,所以最後西班牙火腿落入大少肚裡。 最後我地都叫必食嘅 法式焦糖班戟,有三層微焦嘅班戟,佢個質感好似蛋糕,淋上甜甜嘅忌廉奶香醬,真心覺得依正嘅,唔

最後我地都叫必食嘅 法式焦糖班戟,有三層微焦嘅班戟,佢個質感好似蛋糕,淋上甜甜嘅忌廉奶香醬,真心覺得依正嘅,唔怪之得隔離好幾枱都有叫依個甜品啦!
2023-07-28
Type of Meal