2018-01-31
今日放工同朋友去左中要聽講座,聽完就決定隨便係行到搵間野食下,咁我地行下行下,上左半山天橋無耐,就發現遠有間幾休閒嘅餐廳,叫左green waffle diner,咁就決定行上去睇下究竟有嘩食。咁見到dinner set around 170,仲包左甜品,價錢都算合理呀,所以就決定係呢度食啦!咁我同朋友都係叫左dinner set!首先上左餐湯同埋雞翼。餐湯係蕃茄栗米湯,攬成溶咁整起嘅,非常之濃味,每一啖都口應豐富。之後到雞翼,一樣係無得彈!個汁係super!同雞翼可以話係perfect match。絕對值得一試。同主菜啦。首先講下個千層麵,焗嘅火喉可以話啱啱好,非常之入面,而且份量剛剛好如果女士食都唔會話好飽。到另一味羊肉串,亦都燒得啱啱好!唔會太老,羊肉味都好出如果喜歡羊嘅都可以一試啊到最後就係甜品啦一上嘅一刻已經覺得好正,waffle 好好食,新鮮出爐加埋雪糕一齊食,係絕配呀總結而言,如果你想同三五知己靜靜地食餐好嘅,呢度會係唔錯嘅選擇!