2016-07-25 255 views
今日先知原來尖沙咀都有「一起果醬」多年前專登去西貢食,仲記排左半個鐘隊依家咁方便,一於再試下! 果然水準依然整個餐廳外牆油上粉綠色,離遠都會見到!簡單而優雅門口擺左架單車,襯番餐廳外型!感覺舒服!餐廳入面整齊有序!走的是簡單路線,感覺乾淨衛生餐廳選擇尚算多,主要集中係飲品方面Lunch set包左沙律同飲品(特色飲品需另加錢)價錢合理!桂花雪梨茶:清新!淡香!美味!微甜!內含粒粒雪梨肉!加上桂花,突出香氣!好飲!又一美容必備飲料田園沙律:沙律菜好新鮮!好fresh! 配上酸酸甜甜既香芒醋汁,更令人開胃! 好欣賞佢既獨家醬汁!照亮了整個沙律黃金蟹肉軟殼蟹意粉:黃金既意思係用左鹹蛋黃個醬汁除左有蟹肉外,仲有鹹蛋黃!好惹味! 每一啖都食到濃郁既醬另外,值得一提既係意粉質地好爽!男友也不停地贊意粉煮得好!好彈牙煙韌軟殼蟹就不過不失但整體黎講,配搭好正!值得推介既美食班尼迪蛋 配Parma ham and smoked salmon:賣相已經加哂分!很喜歡這兒的餐具,簡單但優雅!襯番間餐廳可以揀單一配料或者兩種配料! 我地揀左兩種配料-分別係Parma ham 同煙三文魚兩種配料只需加十多元~
今日先知原來尖沙咀都有「一起果醬」
多年前專登去西貢食,仲記排左半個鐘隊

依家咁方便,一於再試下! 果然水準依然
整個餐廳外牆油上粉綠色,離遠都會見到!簡單而優雅
門口擺左架單車,襯番餐廳外型!感覺舒服!
餐廳入面整齊有序!走的是簡單路線,感覺乾淨衛生

餐廳選擇尚算多,主要集中係飲品方面
桂花雪梨茶
桂花雪梨茶:

清新!淡香!美味!微甜!

內含粒粒雪梨肉!加上桂花,突出香氣!好飲!又一美容必備飲料

田園沙律配香芒醋油
田園沙律:

黃金蟹肉軟殻蟹意粉
黃金蟹肉軟殼蟹意粉:

黃金既意思係用左鹹蛋黃
個醬汁除左有蟹肉外,仲有鹹蛋黃!好惹味!

每一啖都食到濃郁既醬

軟殼蟹就不過不失

但整體黎講,配搭好正!

值得推介既美食
班尼迪蛋配Parma  ham  +  salmon

賣相已經加哂分!很喜歡這兒的餐具,簡單但優雅!襯番間餐廳

兩種配料只需加十多元~ (HKD 108), 抵食

蛋整得好滑,配上Parma ham 同洋蔥圈食,好姿味
因為Parma ham本身有鹹味,而搭上洋蔥既清新,加上蛋槳,好正!
凍玫瑰蘋果茶
玫瑰蘋果茶:

好清新既茶! 果然係出天然野既餐廳! 淡淡既玫瑰香加上蘋果既甜!好合襯既味道!重點係飲得出真材實料

整杯野飲既感覺係fresh! Light!
兩個人食左280蚊! lunch 黎講偏貴!但唸番自己食左咁多好野+無添加飲品! 又係抵既

下次有機會既話,下午茶先黎食佢既鬆餅

整體黎講:

飲品必試

環境舒服

2016-07-20
$141 (Lunch)
桂花雪梨茶
田園沙律配香芒醋油