2021-04-14
放低小朋友學野,梗係metime搵好野食啦,九龍城出名多好野食,但食厭左泰國菜,今日行行下黎到侯王道,見到有間茶記得黎似冰室,而餐牌又有少少高檔,所以吸引我入去幫襯。坐低即叫海南雞飯啦,點知未夠6:30已經賣晒,太誇張啦!老闆見意試豬扒,我地就叫左個豬扒溫泉蛋意粉,炸蝦牛肉漢堡咖哩汁飯配紅豆冰。首先,個豬扒黎到,香到丫,真係無誇張,好香南乳味,豬扒面薄薄一層粉,半煎炸後好香口而不會油膩,肉質鬆軟有汁,真係堅好食。炸蝦牛肉漢堡飯:炸蝦🍤食到尾都仲脆嘅,而且個粉漿唔太厚身,所以蝦肉相對會覺得好好肉地👍餐牌無寫牛肉係和牛,但我同朋友都覺得好食過好多burger 店中嘅和牛🤣呢個牛肉好香牛肉味,配埋個咖哩汁勁似去左日本🤣紅豆冰是正常,我想講,已經好難搵到「正常」嘅紅豆冰啦,因為好多都會做到少甜,豆又少。但紅豆冰係要甜架,係要多豆架🤣🤣呢間好有童年回憶嘅味道👍讚呀👍👍
坐低即叫海南雞飯啦,點知未夠6:30已經賣晒,太誇張啦!
炸蝦牛肉漢堡飯: