2018-12-05
睇睇下IG,見到同事食蒸海鮮又刺身,睇到口水都流埋, 一問之下原來係壹蒸鍋,所以就立即約人黎食!因為個蒸鍋要等一陣先食到,所以店員好貼心咁準備左餐前小食,可以開開胃,正呀!有我鐘意LUN既雞腳,夠林,呀婆都食得。我地係食18:00-18:30既時段,個價位係HKD 189,因為得兩條友食,決定簡最普通既A款海鮮蒸鍋。蒸鍋,鍋底有多款選擇,我們選了招牌榣柱龍躉魚粥鍋。一睇圖就知好正,有生蠔,螺,鮑魚,蜆,扇貝,魚。老實講,係HKD189既價位有咁高質既海鮮已經好偷笑了。樣樣都咁新鮮,最衰因為得兩個人,因為可以追加其他拼盤去蒸,變左我朋友唔想浪費錢再加海鮮。反而我地加左30元夠SASUMI 任食。我見到左右隔離都加晒,咁我地都唔執輸,齊齊加!個刺身拼盤色澤好新鮮,我地點左三文魚、榮螺片等等,三文魚好肥美,肉質鮮甜,我地預左要黎多round!榮螺片夠彈牙又爽口!尼30蚊加得好抵!蒸品:剁椒蒸魚頭雲和小籠包、黃瓜鮮味十足。最後我地加湯變粥底,好夠綿,因為吸了蒸海㶍的精華,味道好鮮甜。
蒸鍋,鍋底有多款選擇,我們選了招牌榣柱龍躉魚粥鍋。
蒸品:剁椒蒸魚頭雲和小籠包、黃瓜鮮味十足。