2017-03-29 223 views
自從南港島綫通車,隊長第一次踏足海怡半島,去試下間新戲院,同埋行下海怡工廈outlet,未夠鐘睇戲,去醫下個肚先。可能我唔識路啦,海怡個商場都無乜選擇,2個人都無咩好食,唯有揀美心啦。呢期見佢係甘sell個「Sir滑雞」,講真,曾經食過美心快餐既海南雞,真係難食到無朋友,不過𥄫到附近幾檯人都食緊雞飯,應該都唔錯卦?而家既雞飯賣相都ok,同埋都幾大份,以前食過既美心既海南雞係勁生,出晒血水甘,今次見到係熟晒既,無紅色,甘都放心食~隻雞食落未至於好嫩,不過還可以啦,起碼隻雞都唔肥,同埋唔係凍冰冰,嫌無味又,可以點薑蓉、辣醬、黑豉油,伴碟仲有大堆生菜絲,怕油可以食番d減油膩感。至於個油飯,唔係好香,而且乾左d,要用少少湯淋面,等佢無甘乾。跟餐仲有個冬瓜湯,都係果d味精湯啦,不過d冬瓜都幾大舊。個餐都幾大份,而且令我對美心既雞飯有改觀,有進步!
個餐都幾大份,而且令我對美心既雞飯有改觀,有進步!
Type of Meal
Lunch