2019-02-07
年初二因為唔駛拜年,係網上睇下有咩野搞,見到呢間lounge環境好靚,又知佢新年照開,所以就同友人約出黎食下野飲下野!因為尖沙咀年初二會封路,所以就約友人大概7點左右就黎到呢間位於棉登徑的酒吧。由於時間還早的關係,跟友人包場了!打卡位俾我地任影!而且8點半前仲係happy hour時間!因為知道這間lounge的食物也很特別,所以便跟友人點了一些試試。Cocktail-Gold Smoke($78),用上以前科學堂用的器皿盛著有煙燻味的蘋果汁,以杯入面就有酒、波型的冰、rosemary同埋橙味的甜漿。店員開了少蓋俾我們聞過好濃的煙燻味,還介紹我們應該怎樣飲。溝了蘋果汁後酒就會變甜,如果想酒味濃D就開頭落少一點蘋果汁,個人覺得這款味道較甘,適合男士飲用。Cocktail-Midnight($78),以Bailey's為主,杯中除了有酒外,還有肉桂,帶出酒味!個人覺得這款適合女仔飲用,因為味道較甜易入口。Cocktail-Green Ball($78),呢款特別之處是冰波是茉莉花茶、啤酒面是綠茶泡泡,剛開始飲味道有點特別,甘甘地又有少少甜,店員說這種反而女仔唔係好接受,但我又接受到喎,幾好
因為尖沙咀年初二會封路,所以就約友人大概7點左右就黎到呢間位於棉登徑的酒吧。 由於時間還早的關係,跟友人包場了!打卡位俾我地任影!而且8點半前仲係happy hour時間! 因為知道這間lounge的食物也很特別,所以便跟友人點了一些試試。
總括黎講,Lounge的環境舒適,好適合女仔或者情侶來這裡談心,而且環境很美,食物及飲品賣相又係好靚,好適合影相打卡。而且食物係估唔到咁高質,所以我已經決定了情人節再來!