2024-10-08
荔枝角D2 place呢間室內哥爾夫球練習場原來有間西餐廳,咁啱經過見到門口有個menu先知,入面環境幾大幾舒服,又有得睇人打golf,所以就去試下。 我同朋友叫咗一個set同散叫一個主食,人均唔駛$300。 ⭐伊比利亞黑毛豬鞍配時令蔬菜豬胺煎到表面微脆,入口充滿肉汁,肉質食落幾鮮嫩。豬胺仲切到一件件,方便一啖咁食。配埋個黑椒磨菇汁份外惹味。 ⭐鵝肝蝦子撈麵呢道菜式係中西fusion,呢個配搭幾特別。鵝肝好大塊,外皮煎到好香,入口即溶,成口充滿鵝油嘅香味。蝦子份量一啲都唔少,食粗面嘅時候啖啖都食到。 ⭐意大利檸檬撻配焦糖啤梨叫主食可以加$68點埋甜品,食呢個檸檬撻酸酸地可以解油消滯,而入面仲混入咗啲啤梨肉,有啲甜味中和一下,個撻皮亦都整得幾鬆脆。仲跟咗粒馬卡龍,幾好味,唔算太甜。 ⭐蕃茄湯⭐沙律⭐凍檸茶主食加$38有埋是日餐湯、沙律同餐飲,呢個抵加。 整體黎講,呢間啲嘢食唔錯,坐得又幾舒服,幾啱同朋友黎。
我同朋友叫咗一個set同散叫一個主食,人均唔駛$300。
⭐伊比利亞黑毛豬鞍配時令蔬菜
⭐鵝肝蝦子撈麵
⭐意大利檸檬撻配焦糖啤梨
⭐蕃茄湯
⭐沙律
⭐凍檸茶
主食加$38有埋是日餐湯、沙律同餐飲,呢個抵加。
整體黎講,呢間啲嘢食唔錯,坐得又幾舒服,幾啱同朋友黎。