2024-03-14
真係估唔到,竟然有一間咁正咁好嘅FINE DINING 餐廳係大埔藝術中心樓下,我諗如果唔係大埔友帶我去,我都唔會識搵到餐廳係藝術中心嘅樓下,外面有幾個彩燈招牌都幾搶眼!同朋友揀咗當晚嘅Set for 2 ,有湯、前菜、主菜飲品仲可加埋甜品,都只係$398起,以FINE DINING 呢個價算是優惠了💛店員首先遞上麵包同橄欖油加香醋,十分醒胃!隨後好快就上齊3款前菜同餐湯:白鯷魚茄子多士+地中海風味多春魚+意大利風乾火腿拼盤🍖 三款都好好食,好有特色!尤其喜愛份多春魚,味道很特別,而且好好食😋😋😋主菜叫咗:炭烤安格斯封門柳配燒汁薯條🐮🥩安格斯封門柳非常嫩口,外層燒得香口,鎖緊裡面嘅肉汁,保持住肉質口感另一主菜:新鮮波士頓龍蝦意粉🦞龍蝦肉味好濃,蝦肉爽口。配上由鮮茄同蒜片炒香嘅手工意粉,配搭相當好🫶🏻飲品我哋簡單要杯檸檬水清一清,就決定加上甜品了😋😋😋揀咗很喜歡嘅TIRAMISU,咖啡味好濃,唔會太甜,啱晒我要求真係好多謝朋友帶我呢啲港島人去搵好嘢食
餐廳係藝術中心嘅樓下,外面有幾個彩燈招牌都幾搶眼!
主菜叫咗:炭烤安格斯封門柳配燒汁薯條🐮🥩
另一主菜:新鮮波士頓龍蝦意粉🦞