2022-02-28
難得星期日,同12月一齊生日的朋友補食好西😋當日超級凍,一坐低枱面已經有杯亂水,餐廳非常貼心。餐具亦都非常可愛,仲係用LC添。我地先叫咗一個前菜,烤加拿大海膽多士3pc/$198。每片多士上都有完整一條海膽,對得住呢個價錢,賣相好吸引。Main course 叫左傳統法式鵝肝牛柳$398,鵝肝又係好大塊,煎得好香,牛柳好林。另外叫左法式香料龍蝦海鮮薏米飯$368。呢個有驚喜!首先賣相都好靚,隻碟都有做裝飾,佢用咗薏米代替risotto,薏米好煙un,我覺得好食過risotto。龍蝦執到好濃味,又唔會太杰。見隔離枱杯嘢飲好特別,上面有個泡泡,我哋都叫咗兩杯嚟試吓。我唔飲酒,就叫咗杯冇酒精嘅,Sexy On Tree $98,蘋果味仲有啲果肉添。朋友就叫咗杯有cocktail,Dream $133,杯酒係藍色,好靚。不過個泡泡好易爆,要小心啲拎同埋打卡要快手。成餐飯都坐得好舒服,下次紀念日可以帶另一半嚟。值得一提嘅係,佢度門打開係可以見到出面,但閂埋嘅時候,就會變咗磨砂玻璃,望唔到出邊。成件事感覺好有privacy, 好得意。
當日超級凍,一坐低枱面已經有杯亂水,餐廳非常貼心。
餐具亦都非常可愛,仲係用LC添。
我地先叫咗一個前菜,烤加拿大海膽多士3pc/$198。
每片多士上都有完整一條海膽,對得住呢個價錢,賣相好吸引。
見隔離枱杯嘢飲好特別,上面有個泡泡,我哋都叫咗兩杯嚟試吓。
成餐飯都坐得好舒服,下次紀念日可以帶另一半嚟。