2018-12-13
天氣凍咗梗係去打邊爐啦~今次同閨蜜去。佢話之前食過覺得唔錯,而家轉咗新menu想去食多次。餐廳冷氣好足,就算枱枱都烚下烚下都唔會好焗。餐廳播住泰國歌,四圍嘅電視又播住泰國廣告,氣氛十足。佢有兩個自助飲品櫃, 總有一款啱你。除咗自助醬料,仲有任食泰國小食同甜品。每位$198有個鍋,仲有任食配料,可以揀雞煲或者就咁湯底。我哋叫咗個椰子雞湯,好香椰汁味呢~我哋另外叫咗兩份海鮮拼盤($70一份)。蜆無沙,蠔新鮮無腥味, 仲有鮑魚,帶子,青口 ,蝦同魚都唔錯。肉類都算新鮮,唔會話解凍咗好耐黑曬色。我最鍾意羊肉片同排骨。原來排骨打邊爐竟然咁好食。蔬菜盤分量唔多,勝在每樣有啲,好彩可以再追加菜。泰式鳳爪酸酸辣辣好開胃。唔夠食仲可以追加火鍋配料。最特別係Mama麵,即係即食麵,冬陰功味。包味粉酸酸辣辣好特別,好有泰國風情。總結係,雖然任食邊爐有好多選擇,但係泰式嘅真係好特別。
佢有兩個自助飲品櫃, 總有一款啱你。
除咗自助醬料,仲有任食泰國小食同甜品。
總結係,雖然任食邊爐有好多選擇,但係泰式嘅真係好特別。