2009-02-24
上次食過tasting menu既dinner同x'mas幫襯過佢地既外賣到會之後, 一直很懷念kenneth 既手勢, 所以今日帶埋父母同妹妹一齊去食lunch.先上個黑糖麵包, 同我上次食dinner果時果個一模一樣, 不過今次都無整熱到, 感覺就差左好多lu. 今日頭盆係2揀1, 包括菠菜湯或蘆薈沙律, 如果加$10, 仲可以2款頭盆一齊食晒. 菠菜湯+cream又香又滑, 濃度剛剛好, 配襯一片脆卜卜既蒜溶包. 蘆薈沙律好多菜, 配襯酸汁醒胃又健康,主菜我同媽咪都揀左蜆肉意大利飯 ($88), 蜆肉連殼上配上白汁, 好鮮甜好rich, 意大利飯浸左d白汁好香, 好軟綿綿, 我同媽咪係怕肥既人, 都忍唔住口清晒成碟,妹妹揀煎三文魚($148), 三文魚超厚切, 有成4吋咁高, 原本佢一拎黎, 我見到切得咁厚身, 仲估唔方好食啦, 點知外皮煎到少少脆, 中層魚肉剛熟透, 內層就僅僅熟, 每淡三文魚都有3種唔同既魚香味, 同樣都係咁滑, 好正囉. 可見廚師出色既烹調技巧.爸爸叫左個肉醬意粉($78), 不過我就未試過味.最後我同妹妹要左cappuccino, 父母就要左cof
爸爸叫左個肉醬意粉($78), 不過我就未試過味.
最後我同妹妹要左cappuccino, 父母就要左coffee. 唔夠既仲可以加$20, 食埋佢地home made既dessert. 哩餐lunch我地4個都一致讚成好味>.<