2021-11-27 660 views
好少可去港島區嗰邊食嘢難得去到銅鑼灣就諗住周圍睇吓有咩食啦上網見到呢一間食意粉好似唔錯就諗住碰吓運氣上到去睇吓有冇位啦我哋8:00左右去到嗰度但係職員話成晚都full Booking咁我哋都諗住去食第二間㗎啦等等下𨋢個陣個Staff又同我哋講有咁啱有台客no show喎我哋咁好彩就有得walk in 可以試吓呢間餐廳啦坐低之後職員都好好客咁樣present我哋個Menu同埋介紹咗今日嗰個Special Menu 但係我哋想試下佢哋嘅手工意粉頭盆要咗個蟹肉牛油果沙律蟹肉鮮甜牛油果打成茸墊喺底上面仲有啲三文魚子成碟菜感覺好清新又唔會太膩係一個好嘅開始蟹肉牛油果沙律- 🌕🌕🌕🌕🌗意粉首先就要左個Carbonara 通常我哋去一間未食過嘅意大利餐廳都會試一試佢個Carbonara覺得呢個Classic嘅意粉看似簡單但並唔係容易整得好食呢間個Carbonara賣相已經唔錯同埋佢個蛋味好濃個蛋汁啱啱好唔會變咗炒蛋咁款不過食多兩啖覺得有少少鹹但係overall都唔錯嘅卡邦尼意粉- 🌕🌕🌕🌖🌑 跟住叫咗個紅蝦扁麵條呢個意粉真係出色隻蝦煮到啱啱好 爽口彈牙蝦頭仲有啲蝦膏點埋啲意粉嚟食 每一啖都有蝦嘅精華
好少可去港島區嗰邊食嘢

紅蝦扁麵條- 🌕🌕🌕🌕🌘

最後甜品 正常水準
焦糖幾脆 個蛋都幾滑

Crème Brûlée- 🌕🌕🌕🌗🌑

P.s. 最後嗰晚有4枱客no show
全間餐廳坐滿的話大約10枱
所以預約咗唔去其實對小店影響真係好大
希望其他人唔到都好 早啲同餐廳講 等佢哋可以接啲walk in 客喇

2021-11-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
蟹肉牛油果沙律