2018-11-12 896 views
又約朋友出嚟旺角行吓街食嘢喇,旺角食肆多,不過我哋經常遇到選擇困難症,喺我哋諗唔到食咩好嘅時候,經過呢間門面有啲似連鎖式茶餐廳,就決定喺度食午餐。餐廳比普通茶餐廳企理,客人亦好多,我哋跟職員指示坐低。我哋點咗幾款主食包,食物質素唔錯,價錢係比茶餐廳貴少少,但整體係幾好嘅 。見外面麵包檔嘅麵包新鮮飽滿,我哋叫咗幾樣試吓。蛋撻唔少得,酥皮層數夠夠鬆化,但只係微暖。經典波蘿油,皮脆內軟,不過包完全無溫度,牛油夾住五分鐘都溶唔到,仲係又硬又涷。奶黃墨西哥包,微熱,餡亦幾多。芝士焗海鮮飯,熱辣辣,醬汁Creamy,唔錯。海南雞配香茅油香飯,雞嘅份量幾多,肉質都幾滑,飯唔太油,入口有淡淡嘅香味。忌廉蝦雞肉意粉,雖然蝦同雞一齊有啲怪,不過想有肉有海鮮都係唔錯嘅選擇,而且都幾好味。蒜片牛柳粒意粉,牛柳粒幾香,唔韌,兩款意粉都幾好。滑蛋蝦球魚柳炒河,河粉幾大碟,配菜有三粒蝦球,兩件魚柳,相對少咗啲,味道可以。轉套餐涷飲加$8。

見外面麵包檔嘅麵包新鮮飽滿,我哋叫咗幾樣試吓。
蛋撻唔少得,酥皮層數夠夠鬆化,但只係微暖。

奶黃墨西哥包,微熱,餡亦幾多

芝士焗海鮮飯,熱辣辣,醬汁Creamy,唔錯。

忌廉蝦雞肉意粉,雖然蝦同雞一齊有啲怪
,不過想有肉有海鮮都係唔錯嘅選擇
,而且都幾好味。

蒜片牛柳粒意粉,牛柳粒幾香,唔韌,兩款意粉都幾好

轉套餐涷飲加$8。

2018-11-12
$80 (Lunch)