2025-02-07
⸝⸝⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚1️⃣ 原條鰻魚意大利飯($178)🍚鰻魚意大利飯視覺上好吸引!✨ 鰻魚烤得色澤均勻🤭鰻魚肉質細嫩🫣油脂剛好🤗唔會太膩👍魚皮焦脆😳增加口感🤤意大利飯軟硬適中🍚有嚼勁🤓吸收晒鰻魚鮮味同醬汁😜鹹香可口😋2️⃣ 北海道帆立貝海膽醬扁意粉($178)🍝意粉煙靭爽口🍝海膽汁完全滲透係意粉😛完全冇一絲油膩🤩而且味道相對偏淡😋都適合唔鍾意海膽既朋友😇北海道帶子好新鮮😍廚師冇添加額外既調味料🧂保持咗帶子原本既鮮甜味道🫣+$55跟餐(包是日餐湯、餐包、$60以下飲品)3️⃣ 玫瑰抹茶(熱)🍵🌹熱玫瑰抹茶香氣柔和😌玫瑰味比抹茶味突出🌹。抹茶微苦同玫瑰甜味融合在一起☺️形成獨特風味🍵🌹甜度適中🤭抹茶品質都幾好🫣冇苦澀或顆粒感👌口感順滑😁如果鍾意抹茶味濃一點🍵可能會覺得抹茶味唔夠🤔4️⃣ 鮮奶焙茶(熱)🥛🍂焙茶香氣好突出🍂飲到焙茶既焦香同堅果香😜同鮮奶融合得很好🥛焙茶味濃郁🤗冇苦澀或焦糊味👍鮮奶提升了口感😍更香醇🥛但有少少甜🤓適合螞蟻人🫣⸝⸝⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚ 🌟想知道更多美食🤪記得
1️⃣ 原條鰻魚意大利飯($178)🍚
2️⃣ 北海道帆立貝海膽醬扁意粉($178)🍝
+$55跟餐
(包是日餐湯、餐包、$60以下飲品)
3️⃣ 玫瑰抹茶(熱)🍵🌹
4️⃣ 鮮奶焙茶(熱)🥛🍂
🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸
📍 旺角彌敦道575號Ladder Dundas 10樓
🚇 港鐵油麻地站A1出口,步行約3分鐘